NIEUWSAudio Pro

Audio Pro & Audioplus

Redactie HiFi.nl | 10 augustus 2011 | Audio Pro

Audio Pro, de Scandinavische fabrikant van draadloze transmissie en weergave van geluid door middel van haar Audio Pro Wireless serie, en Audio Plus, distributeur op het gebied van verfijnde audio, gaan samenwerken voor de Nederlandse import en distributie van de Audio Pro wireless collectie.

Het belangrijkste doel bij de ontwikkeling van de nieuwe collectie draadloze oplossingen van Audio Pro is het realiseren van de beste geluidsweergave door middel van een eigen netwerk en dit zo eenvoudig mogelijk weergeven. Via een speciaal gesloten protocol kan er dan ook Plug ‘n’ Play ongecomprimeerde audio gestreamd worden.

Weergave van muziek vanaf uw Mac of PC, iPod/iPhone/iPad of elk ander willekeurig apparaat met een lineout wordt gerealiseerd door middel van een Klasse-D versterker en DSP (Digital Sound Processing) in de luidsprekers zelf. Met volledige cd-kwaliteit kunnen ongecomprimeerde muziekformaten als FLAC en Apple Losless afgespeeld worden zonder kwaliteitsverlies. 

Inmiddels is er een aantal bijzondere producten ontwikkeld; de draadloze dongels WF100 waarmee u in drie tellen uw bestaande geluidsinstallatie vanaf computer, iPod of andere geluidsdrager met een lineout kunt aansturen. Daarnaast is er o.a. de Living Serie, een serie hoogwaardige compacte draadloze luidsprekers, afgewerkt met leer met als topmodel de Living LV3, een draadloze omnidirectionele luidspreker. De serie wordt gecomplementeerd met de draadloze subwoofer die eveneens via het eigen Audio Pro netwerk aangestuurd wordt. “De Audio Pro collectie is uniek op het gebied van design, afwerking en gebruiksgemak maar vooral vanwege de weergavekwaliteit. Wij importeren een streng geselecteerd assortiment van A/V apparatuur en zijn van mening dat de ‘Audio Pro Wireless’ collectie hier perfect in past. Wij zijn dan ook erg trots op deze samenwerking en zijn ervan overtuigd dat in navolging van de ons omringende landen, het ook in Nederland een groot succes zal worden”, aldus Edwin Henselijn van AudioPlus.

“We zijn altijd op zoek naar partners met meerwaarde wanneer het gaat om de distributie van onze producten. Met AudioPlus hebben we een kwalitatieve partner gevonden. We zijn verheugd met deze samenwerking en vertrouwen erop dat onze snel groeiende collectie wordt verwelkomd door het netwerk van AudioPlus,” zegt Stefan Pantzer, CEO van Audio Pro.

Meer informatie over de Audio Pro Collectie is te vinden op de websites van zowel Audio Pro als Audioplus

 

MERK

EDITORS' CHOICE