NIEUWSUltrasone

Stilteconcert met hoofdtelefoons

Redactie HiFi.nl | 09 augustus 2011 | Ultrasone

Het Limburgse Rowwen Hèze geeft op 10 en 11 september een tweetal concerten midden in natuurgebied Mariapeel. Dat meldt de band op de eigen website. De streek, die in één van hun nummers al eens uitgebreid bezongen werd, dient als decor voor twee bijzondere avonden; het publiek krijgt de muziek namelijk via draadloze hoofdtelefoons te horen, om de natuur in het stiltegebied niet te verstoren. 

De optredens vinden plaats op de grens van Evertsoord en Helenaveen, vlakbij de geboorteplaats van bassist Jan Philipsen. De feestband uit America (Horst aan de Peel) doet er echter alles aan om de natuur zoveel mogelijk met rust te laten. 

"Het is een bijzonder project," laat frontman Jack Poels op de website weten. "Tijdens deze concertreeks beleven het publiek en de band samen de Peel op een unieke manier. Zo spelen we de `De Peel In Brand` letterlijk vanaf de plek die als inspiratiebron diende voor dit nummer." Waar de charismatische zanger zijn inspiratie nog meer haalt, lees je overigens in een interview uit de reeks Muziekbelevingen van Dieter van den Bergh.  

 

Jack Poels in luidruchterige tijden (foto: Hakfoortfoto.nl)

de raam wiet oap genne sloap
en d`n hemel waas veurroej
mist hing op `t land
`s oaves laat da stong de piel in brand

Brabants komt weliswaar nog het dichtst in de buurt van Limburgs, maar we zullen ook hier maar gewoon aan moeten nemen dat deze regels uit de songtekst van bovengenoemd nummer daadwerkelijk over De Peel gaan. "We zijn erg blij met deze concertreeks," vult Piet Zegers van Staatsbosbeheer in hetzelfde bericht aan. "Toen we anderhalf jaar geleden het verzoek kregen om concerten te organiseren in een stiltegebied waren we erg verbaasd. Toen bleek dat het om stilteconcerten ging, waarbij de natuur volledig in haar waarde wordt gelaten zijn we mee gaan zoeken naar mogelijkheden om deze concerten mogelijk te maken. Rowwen Hèze weet namelijk als geen ander de schoonheid van de Peel te verwoorden." De Limburgers lijken daarom de aangewezen gangmakers om een invulling aan de stilteconcerten te geven. 

Rowwen Hèze tijdens het Zwarte Cross festival (foto: Hakfoortfoto.nl)

Getuige bovenstaande foto zal het voor de Limburgse feestband wellicht niet meevallen om een optreden te verzorgen waar de natuur geen weet van heeft. Om die reden wordt er voor de concerten van 10 en 11 september dan ook geen groot podium opgebouwd. De band zal met haar instrumenten tussen de bomen gaan staan, terwijl er voor het publiek - logischerwijs slechts 400 per avond - een plek op de ernaast gelegen heuvel gereserveerd is. 

Kaarten 
Kaarten zijn vanaf morgen, 10 augustus voor 34,75 euro te koop via deze website.

Naar wij aannemen, wordt de hierboven afgebeelde Edition 8 Limited hoofdtelefoon van Ultrasone niet gebruikt voor de bijzondere concerten in De Peel, maar we hebben er desalniettemin wel een mooie recensie van, hier te vinden


EDITORS' CHOICE