NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert nieuwe AV-receivers

Pioneer onthult vier nieuwe AV-receivers: de SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021. Ze werden, volgens Pioneer, ontworpen met als doel geluid van studiokwaliteit in de woonkamer te brengen.

Ronald de Wilde, PR manager Pioneer Benelux zegt: “De AV-receivers zijn het nieuwste van het nieuwste in een uitgebreide lijn van kwaliteitsvolle systemen en er werden in het volledige assortiment verbeteringen doorgevoerd. We hebben het beste nog beter gemaakt, om het ideaalbeeld van muziek en filmprestaties zo goed mogelijk te benaderen, precies zoals de artiest het bedoelde. Geen gadgets hier, elke feature is weldoordacht en biedt de beste kwaliteitservaring en veelzijdigheid. Elk toestel biedt tal van interfaces, verwerkt alle belangrijke HD-audio en videoformaten en is compatibel met de nieuwste technische innovaties op het gebied van homecinema. Daarnaast kunnen de AV-receivers ook met de touchscreenmogelijkheden van de compatibele iPod touch-, iPhone- en de iPad-toestellen worden bediend.”

De receivers benutten ook draadloze en bedrade netwerktechnologieën. Zo krijgen gebruikers toegang tot audiocontent van persoonlijke mobiele toestellen en kunnen ze die content delen. Dit kan via Airplay, Bluetooth of DNLA.

Daarnaast is het mogelijk om via V-Tuner naar radiostations te luisteren en beschikt elk  model over HDMI, hiermee kan 3D content worden bekeken. Pioneer heeft ook een Standby Through feature gemaakt, dit zorgt ervoor dat audio en video van een settopbox naar de av-receivers wordt doorgestuurd zonder dat hiervoor de receiver moet worden ingeschakeld.

Verder zorgt Phase control ervoor dat de audio op de luisterpositie gesynchroniseerd is en MCACC regelt de receiver automatisch in overeenstemming met de gekozen luidsprekers, de plaatsing en de akoestiek van de ruimte.

De VSX-LX55 en VSX-2021 zijn vanaf juli verkrijgbaar en de SC-LX85 en SC-LX75 vanaf september. De prijzen zijn als volgt vastgesteld:
VSX-2021-K 1099 euro
VSX-LX55 1399 euro
SC-LX75 1799 euro
SC-LX85 2399 euro


EDITORS' CHOICE