NIEUWSAntelope

Nieuwe Zodiac HD Converter van Antelope Audio


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2011 | Antelope

Antelope Audio introduceert de Zodiac High-Definition 192 kHz USB D/A converter. Muziekliefhebbers kunnen genieten van Antelope’s 64-bit clocking technologie die beschouwd wordt als een gouden standaard voor opnamestudio`s.

Het 64-bit algoritme implementeert Acoustically Focused Clocking (AFC) en Jitter Management, de twee kritische componenten uitgevonden door Antelope, om de geluidskwaliteit te verbeteren via clocking. "De unieke 64-bit clocking technologie waarvan gebruik gemaakt in de Zodiacs is dezelfde die we in onze pro audio apparatuur gebruiken voor klanten als Warner Brothers, Universal Audio en Sony Music. Ik ben blij dat we met de nieuwe Zodiac ook muziekliefhebbers de kans geven om de diepte, de definitie en de warmte te ervaren, die voorheen alleen beschikbaar was voor Grammy-winnende mastering engineers als Bernie Grundman en Michael Brauer", aldus Igor Levin, Antelope Audio’s CEO.


Foto: Zodiac High-Definition 192 kHz USB D/A converter voorkant

De sampling rate van maximaal 192 kHz en 129dB Dynamic Range, positioneert de nieuwe Zodiac tussen apparaten in een aanzienlijk hogere prijsklasse. De DAC beschikt over 2 x S/PDIF, 2 x optische ingangen, gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen en een high-speed USB 2.0-connectiviteit via een aangepaste USB-chip, die werkt met de native drivers van je pc. De gepatenteerde USB-chip maakt een snelle multi-platform plug and play mogelijk, waarvoor geen drivers hoeven geïnstalleerd te worden voor zowel OS X, Windows en Linux.


Foto: Zodiac High-Definition 192 kHz USB D/A converter

Gebruikers kunnen gratis een Zodiac Control Panel downloaden. Het is de eerste desktop applicatie voor een USB DAC. De app is beschikbaar voor OS X, Windows en Linux en maakt bediening op afstand van het apparaat en een one-click firmware-update mogelijk.

Prijs & beschikbaarheid
De High-Definition 192 kHz USB D/A converter is verkrijgbaar vanaf heden voor 1.595 euro.

 

EDITORS' CHOICE