NIEUWSDenon

Nieuwe Denon 3D-AV receiver instapmodellen

Redactie HiFi.nl | 15 juli 2011 | Denon

Denon, fabrikant van hoogwaardige home entertainment producten, heeft vandaag de eerste van haar nieuwe geavanceerde AV receivers aangekondigd. Beide nieuwe instapmodellen, de AVR-1612 en AVR-1312, zijn gebaseerd op de AV producten die vorig jaar Awards hebben gewonnen. Meest opvallend is het doorlopende gebruik van discreet opgebouwde eindversterkers die volgens Denon essentieel zijn voor de ultieme thuisbioscoop ervaring.

In 2010 werd de 3D Pass-through technologie een standaard voor alle Denon AV receivers, zo ook voor deze nieuwkomers. Om een maximale prijs/kwaliteitverhouding te bieden, is de AVR-1312 voorzien van een echte grafische gebruikers interface die zelfs semitransparant over het HDMI beeld te zien is. Vier Quick Select toetsen, zowel op het frontpaneel als op de ergonomische afstandsbediening, maken het mogelijk direct de meest gebruikte video/muziek bronnen en surround instellingen te kiezen. Iconen op de toetsen maken het makkelijk om de functies van de toetsen te herkennen.


Foto: Deonon AVR-1312

Elk van de vijf volledig discrete kanalen levert 110W, wat zelfs voldoende is voor grotere huiskamers. Zowel de korte signaalweg (Minimal Signal Path) als de trillingsbestendige constructie verzekert volgens Denon een helder audio en video signaal. Alle digitale muziekbestanden kunnen door de ingebouwde Compressed Audio Restorer worden gestuurd en daardoor opnieuw tot leven worden gebracht.  


Foto: Denon AVR-1612

Gebruikers die nog een stapje verder willen gaan, kunnen kiezen voor de grotere broer AVR-1612. Dit model is tevens voorzien van een USB ingang op het frontpaneel die Digital Direct Play ondersteunt van muziek die is opgeslagen op een iPod of iPhone. Los van een groter uitgangsvermogen heeft een AVR-1612 ook geavanceerde Audyssey MultEQ ruimte calibratie technologie en Dynamic Volume om de luisterervaring zelfs in akoestisch slechte ruimtes te optimaliseren. Om het gebruikersgemak van de AVR-1612 nog verder te vergroten is dit de eerste AV receiver met Denon’s nieuwe Setup Wizard (in het Engels, Duits en Frans), wat eenvoudig te volgen Setup instructies biedt voor een gemakkelijke installatie.

Prijs & beschikbaarheid
Beide modellen zijn vanaf heden leverbaar. De AVR-1312 kost 399 euro, de AVR-1612 is verkrijgbaar voor 499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE