NIEUWSProjecta

Projecta introduceert nieuwe optische coatings

Redactie HiFi.nl | 14 juli 2011 | Projecta

Projecta kondigt zes nieuwe optische coatings en een High Contrast tint aan voor de range Da-Plex onbuigzame acrylprojectieschermen in 2011.

Dankzij de uitbreiding van optische coatings kan de projectieoplossing worden gespecificeerd. Zo voldoet deze exact aan de wensen en eisen van de installatie en de geprojecteerde content. De ‘Wide Angle’ coatings (DA-75 WA en DA-100 WA) zijn ontwikkeld voor situaties waar een short throw lens wordt gebruikt. Deze coatings presteren goed bij brede schermen dankzij de extra brede kijkhoek.

Da-Plex is een onbuigzaam acrylprojectiescherm voor doorzichtprojectie. Het acrylmateriaal geeft een diffuse reflectie met een hoge resolutie en is bij uitstek geschikt voor permanente installaties. Da-Plex heeft een microscopisch dunne toplaag welke permanent deel is van het acryl en niet los kan komen zoals bij een gelaagde folie of een scherm met een vinyl toplaag. Diffuse coatings garanderen een uniform beeld en een brede kijkhoek, geschikt voor de hedendaagse digitale projectoren met een hoge output. De optische coating is niet dikker dan 1 mm. Da-Plex is breukbestendig, lichtgewicht, heft uitstekende optische kwaliteiten, is gebruiksvriendelijke en heeft een superieure beeldtransmissie.

Vanuit het perspectief van de kijker, is de uniformiteit van het scherm gemaximaliseerd. Optische coatings met een gematigde tot hogere gain kunnen gespecificeerd worden in situaties met omgevingslicht of wanneer een projector wordt gebruikt met een lagere lichtoutput. Verder is een optionele High Contrast tint beschikbaar. Deze optie verbetert de waargenomen kwaliteit van videobeelden significant. Het waargenomen contrast wordt verhoogd door de donkere elementen in het beeld nog donkerder te maken. Voor meer informatie kun je kijken op de website.


EDITORS' CHOICE