NIEUWSMarantz

Marantz breidt AV Receiver line-up uit

Redactie HiFi.nl | 14 juli 2011 | Marantz

Met trots onthult Marantz twee nieuwe AV Receivers die voortbouwen op het succes van de SR7005. Beide nieuwe 3D AV Receivers, de SR6006 en SR5006, bezitten de beste functionaliteiten van het vlaggenschip en zijn voorzien zijn van het kenmerkende Marantz product ontwerp met zijn stijlvol uiterlijk en ronde display.

Beide AV Receivers zijn voorzien van een ingebouwde ethernet poort waarmee audio streaming vanaf thuisnetwerken of online webdiensten mogelijk is. Tevens hebben ze toegang tot meer dan 14.000 internet radiostations wereldwijd, en er is AirPlay functionaliteit ingebouwd waarmee gebruikers hun iTunes of iPhone/iPod touch/iPad muziek bibliotheken via beide AV Receivers kunnen afspelen. Dankzij de netwerk connectie kunnen ze tevens gemakkelijk bediend worden met de gratis Marantz Wizz App vanaf Apple iDevices.

Met het befaamde ronde Marantz display lijkt de nieuwe SR6006 veel op zijn grotere broer – de SR7005. Maar de vergelijking gaat verder. De SR6006 is bijvoorbeeld uitgerust met dezelfde audio streaming faciliteiten, internet radio en AirPlay vanaf elk iDevice. Op de voorzijde is een HDMI ingang voorzien en op de achterzijde zijn er twee HDMI-uitgangen voor simultane uitgang van audio en video. Tevens beschikt de SR6006 over een iPod digitale USB-ingang en een Phono MM ingang voor alle vinyl fans. Naast veelzijdig is de SR6006 ook krachtig: 7x 110W rms op precies te zijn. En doordat het digitale audio signaal (tot aan Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio) wordt gevoed door één van de zeven 3D ondersteunende HDMI 1.4 ingangen, is de audiokwaliteit adembenemend.

Zijn kleinere broer, de SR5006, voorziet in 7x 100W rms en heeft ingebouwde decoders voor standaard alsook Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio bronnen, en heeft zes HDMI 1.4 ingangen – volledig klaar voor 3D-video en ARC (Audio Return Channel) vanaf daarvoor geschikte TV’s. De SR5006 verwerkt met gemak de meest veeleisende filmscènes ondersteund door de vooruitstrevende Marantz audio technologieën, welke zijn afgeleid van de SR6006. Verder zit de SR5006 volgepakt met functionaliteiten zoals automatische speaker setup via Audyssey MultiEQ en Dynamic Volume, multiroom met multi-bron flexibiliteit en een “video-off” modus om ervoor te zorgen dat zowel van films als van audio in Marantz-stijl genoten kan worden.

De SR6006 en SR5006 zullen beschikbaar zijn in het zwart en het zilver/goud vanaf eind augustus. De SR6006 heeft een consumentenprijs van 999 euro, de SR5006 komt uit op 799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE