NIEUWSLG

Eerste 3D telefoon bij The Phone House


Redactie HiFi.nl | 13 juli 2011 | LG

Normaliter besteedt HiFi.nl geen aandacht aan telefonie, maar vandaag maken we even een uitzondering. Vanaf heden is namelijk de allereerste 3D telefoon, de LG Optimus 3D speed, verkrijgbaar bij The Phone House. En dat is toch wel een vermelding waard.

Consumenten werden via Facebook opgeroepen naar de Haarlemse Flagship Store van de retailer te komen om zo kans te maken op het bijzondere toestel t.w.v. 549 euro. Dit toestel kan 3D-beelden weergeven, maar het is ook mogelijk om in 3D op te nemen door middel van de dubbele camera-lens. De Optimus 3D Speed kan ook 2D foto- en videobeelden omzetten naar 3 dimensies. LG stelt ook speciale software ter beschikking aan ontwikkelaars om hun apps om te zetten in 3D. Met de LG Optimus 3D Speed wordt definitief de eerste stap gezet in een tijdperk waarin 3D-beleving steeds belangrijker wordt binnen de mobiele communicatie. Reden voor The Phone House om meer dan 1000 Nederlanders te ondervragen over hoe zij met deze veranderingen omgaan en hoe zij de mobiele telefoon over 10 jaar zien en gebruiken.

 

Wat uit het onderzoek is gebleken? De ondervraagden voorspellen dat betalen met de mobiel een enorme ontwikkeling door gaat maken. 76% geeft aan dat deze feature standaard wordt op de telefoon van de toekomst. Ook tv kijken op de mobiel en 3D-features worden steeds belangrijker, voorspelt respectievelijk 54% en 45%.  En hoe denkt men dat die telefoon van de toekomst eruit zal zien? De respondenten blijken nogal wat fantasie te hebben, want 40% van hen denkt dat de telefoon van de toekomt zeer flexibel is, zodat deze opgevouwen kan worden en dus overal in past. Twee op de tien respondenten denkt dat de telefoon gedragen wordt als een accessoire (genoemde antwoorden zijn: horloge, armband of kunstvoorwerp) en 14% denkt dat de telefoon van de toekomst heel klein is en als een microchip in het oor wordt gedragen. Op de vierde plaats staat met 12% de telefoon op tabletformaat.

Laten we nog even terugschakelen naar 3D. Bijna de helft van de Nederlanders gaven eerder aan dat 3D een van de features is die standaard wordt op de telefoon van de toekomst. Maar hoe 3D-ervaren is men nu? Uit het onderzoek blijkt dat er nog een flinke stap te maken is: een kwart van de respondenten bezoekt wel eens een 3D-film, 10% van de respondenten bezit een 3D-bril, 3% bezit een 3D-tv en nog eens 3% speelt weleens een 3D-game op een gameconsole. Smartphonebezitters blijken iets meer 3D-minded te zijn. Van deze groep bezoekt 36% wel eens een 3D-film en bezit 16% een 3D-tv. LG verwacht Nederlanders meer 3D-ervaring te bieden met de introductie van hun nieuwste toestel welke een volledige 3D-ervaring biedt zonder 3D bril.


(Bron: Consumentenbond)

Het blijkt natuurlijk giswerk, maar het is leuk om over de technische mogelijkheden van de toekomst na te denken. Laten we over tien jaar nog eens kijken wat er van de voorspellingen terecht is gekomen. We vliegen anno 2011 immers ook niet rond in ruimteschotels, zoals vroeger werd gedacht...

EDITORS' CHOICE