NIEUWSOnkyo

Nieuwe Onkyo blu-ray speler


Redactie HiFi.nl | 06 juli 2011 | Onkyo

Onkyo kondigt een nieuwe high-end THX gecertificeerde blu-ray speler aan, de BD-SP809. De speler is beschikbaar in zwart of ziler, speelt veel verschillende media af en heeft thuisnetwerk functies.

De aanwezige Marvell Qdeo processing technologie zorgt onder andere voor ruisonderdrukking en 1080p upscaling. Verder zijn er twee HDMI uitgangen aanwezig, waardoor er snel geschakeld kan worden tussen twee schermen, bijvoorbeeld tussen de tv en een projectiescherm.

De BD-SP809 speelt naast 3D blu-ray discs, vrijwel alle belangrijke types van CD’s en DVD’s af. Ook verschillende gecomprimeerde formaten, zoals DivX HD, MP3 en WMA zijn toegankelijk. Daarnaast is er een usb-poort aanwezig, zodat ook bestanden van een usb apparaat worden afgespeeld. Verder zijn bestanden, als ze op een DLNA 1.5-gecertificeerde media server staan, ook te streamen.

Audio formaten als DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD worden ook ondersteunt door de speler. Volgens Onkyo wordt de integriteit van deze lossless formaten bewaard door de hoge precisie klok en een hoogwaardig constructie ontwerp, de speler weegt zelfs meer dan 6 kg. Dit ontwerp bevat afzonderlijke blokken voor het video/audio circuit, 19 mm vergulde analoge audio uitgangen en een bovenklep die trillingen reduceert.

Kijk voor meer informatie op de website van Onkyo.

EDITORS' CHOICE