NIEUWSSony

Nieuwe micro-hifisystemen van Sony


Redactie HiFi.nl | 03 juli 2011 | Sony

Sony introduceert twee nieuwe micro-hifisystemen in de G-serie. De CMT-G1iP en de CMT-G2NiP produceren volgens Sony hoge akoestische geluidskwaliteit en hebben een tijdloos design. Met de ingebouwde wifi-aansluiting is muziek te streamen van pc, laptop en internet.

De USB-aansluiting maakt muziekweergave van iPod, iPhone en mp3-speler mogelijk. Daarnaast hebben de systemen een CD-speler, FM/AM radio en zijn de hoge kwaliteit luidsprekers in pianolak zwart gespoten. De CMT-G2NiP beschikt tevens over internetradio, Apple Airplay en de Sony Party Mode voor draadloze audio streaming.

Muziek afspelen via mp3, USB of iPod/iPhone
De micro-hifisystemen bieden verschillende mogelijkheden om de tracks te beluisteren in een uitstekende geluidskwaliteit. Dankzij de certificering `Made for iPod / iPhone` is eenvoudig een iPod of iPhone aan te sluiten via USB. Ook een mp3-speler of USB-stick is op de USB-poort aan te sluiten om het maximum uit de digitale muziekbibliotheek te halen.


Foto: CMT-G2NiP

Het CMT-G2NiP micro-hifisysteem is verder uitgerust met een wifi-aansluiting zodat deze te verbinden is met een draadloos thuisnetwerk. Zo is muziek af te spelen die op een pc of laptop staat of via internetradiozenders wordt uitgezonden, zonder gedoe met kabels. Via de wifi-aansluiting zijn tracks te streamen naar toestellen met wifi in andere delen van het huis. Met Apple AirPlay is muziek uit de persoonlijke iTunes-bibliotheek (Mac of Windows PC), iPod Touch, iPhone of iPad (met iOS 4.2 of hoger) draadloos te luisteren op de Sony CMT-G2NiP.

Geometrische technologie
Sony heeft dankzij de jarenlange ervaring in het ontwikkelen van versterkers, nu de G-serie voorzien van de vernieuwende geometrische technologie die elke vervorming door de versterker minimaliseert. Hierdoor krijgt is steeds het juiste ritme en tempo te horen, ongeacht of er wordt geluisterd naar een dreunende rocksong of een zachte klassieke track. Deze eenvoudige en elegante micro-hifisystemen lijken op de klassieke analoge hifisystemen. De hoofdunit is gemaakt van stevig aluminium en elegant afgewerkt. De bedieningsknoppen zijn in retrostijl. Het lichtgekleurde aluminium zorgt voor een opvallend contrast met de glanzend zwarte luidsprekers.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de CMT-G1iP is 400 euro en hij is beschikbaar vanaf augustus 2011. De CMT-G2NiP kost 500 euro en je kunt hem kopen vanaf oktober 2011.

EDITORS' CHOICE