NIEUWSCyrus

Cyrus Stream X geïntroduceerd

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2011 | Cyrus

De Stream X is het derde model van de Cyrus Streaming muziekspelers die eerder dit jaar geïntroduceerd werden. Gebaseerd op de Stream XP, maar zonder DAC en voorversterker. Volgens Audiac vormt de Stream X de perfecte streaming bron voor een audiosysteem met een bestaande DAC, zoals de Cyrus XPd geïntegreerde versterkers of voorversterkers.

De Stream X biedt toegang tot muziekbibliotheken welke aanwezig zijn op computer, mac, netwerkschijven, een USB harde schijf of geheugen, een aangesloten iPod/iPhone/iPad en meer dan 30.000 internet radiostations wereldwijd via TuneIn radio.

Net als de andere Cyrus streaming modellen, ondersteunt de Stream X muziekformaten zoals WAV, FLAC, AAC, MP3, WMA en AIFF tot een kwaliteit van 24bits en 96kHz. Met drie optische en twee coaxiale digitale ingangen en een USB ingang is de Stream X bovendien een aansluitpunt voor andere digitale geluidsbronnen, zoals bijvoorbeeld een digitale tv ontvanger.

De Stream X wordt geleverd met de n-remote. De n-remote biedt via Cyrus eigen interface toegang tot alle functies van de Stream X, inclusief een full color presentatie van de albumhoezen. Andere producten zoals een televisie of blu-ray speler laten zich hierdoor ook bedienen.

Voor gebruikers van bestaande Cyrus systemen zonder digitale ingangen op bijvoorbeeld de versterker, zoals een 6XP of 8XP, is een upgrade mogelijk naar een uitvoering met digitale ingang. Bij aanschaf van een Stream X is deze update extra voordelig.

De Stream X is verkrijgbaar in Quartz zilver en zwart voor 1.899 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Cyrus, of op de pagina van importeur Audiac voor informatie in het Nederlands.

MERK

EDITORS' CHOICE