NIEUWS

Studiedagen TubeSociety

Redactie HiFi.nl | 26 juni 2011

Menno van der Veen, Peter Dieleman en Hans van Maanen organiseren in het kader van TubeSociety twee studiedagen die gaan over buizen en de grenzen van digitale audio.

Op 15 oktober 2011 gaat de studiedag over bijzondere buizen schakelingen. Peter Dieleman is de auteur van meerdere buizenboeken. Hij zal met nadruk de SRPP en de Mu-stage buizenschakelingen bespreken. Hij laat zien hoe je deze schakelingen kunt berekenen, optimaliseren en precies af kunt stemmen op jouw eisen. Ook laat hij enige van zijn versterkerontwerpen horen. Deze dag is vooral bedoeld voor de ontwikkelaar en hobbyist.

Foto door Huib Selders

Op 12 november 2011 gaat de studiedag over grenzen van digitale audio. Hans van Maanen is een expert op het gebied van tijd- en frequentiegedrag van analoge en digitale schakelingen. Zijn bedrijf, Temporal Coherence, richt zich met name op correct afstraal, frequentie en tijdgedrag van luidsprekers. Bij zijn onderzoek is hij tegen bekende en onbekende beperkingen van digitale audio aangelopen. Hiervoor heeft hij verklaringen en oplossingen gezocht. Hij heeft antwoorden gevonden waar velen nog met vraagtekens rondlopen. Deze studiedag, waarin ook gedemonstreerd zal worden, is voor iedereen die de hoogste toppen van digitale weergave wil bereiken. 

De studiedagen duren van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur. Deelnamekosten zijn 50 euro contant te voldoen op de dag zelf. Aanmelding vooraf is vereist via e-mail: info@mennovanderveen.nl. Er is een maximum aan het aantal deelnemers. Deelname is via volgorde van aanmelding en wordt per e-mail bevestigd. Zie voor meer info de website van Menno of bel naar 038-4547-704.

Adres:
ir bureau Vanderveen
Sassenstraat 21
8011 PA Zwolle 


EDITORS' CHOICE