NIEUWSPrimare

Nieuwe feature Primare I32


Redactie HiFi.nl | 22 juni 2011 | Primare

De verwachtingen van More Music waren hooggespannen toen de Primare I32 versterker en de CD32 cd-speler uitkwamen. Ondertussen heeft zowel nationale als internationale pers zich positief uitgelaten over deze producten.

Binnenkort biedt Primare de mogelijkheid om de versterker uit te rusten met een media module. Dit is een insteekkaart met onder andere iPod, USB, WiFi, Ethernet en DAB+/FM mogelijkheden aan boord. Deze kaart zorgt ervoor dat de I32 zich laat bedienen door een iPad app en vrijwel alle huidige audio-media kan streamen.

Verder heeft de I32 een uitgebreid menu dat de gebruiker in staat stelt om elke ingang aan
te passen voor wat betreft naam, volume, balans, opstartvolume enzovoort. Door toepassing van Primare’s UPFD versterkerschakeling blijft de versterker koel, verbruikt weinig stroom en heeft toch 2 x 120 Watt aan 8 Ohm en 2 x 230 Watt bij 4 Ohm.

De CD32 cd-speler beschikt over een grote voeding, specifiek cd-only transport met vijf seconden buffer, schakelbare upsample mogelijkheid en een USB ingang. De dual mono Burr Brown PCM 1704 DAC secties en filter sturen hun geupsampelde signaal via een stroom/spanning stage naar de single-ended uitgangstrap. Het circuit is DC gekoppeld, hetgeen inhoudt dat er geen condensatoren in het signaalpad gebruikt zijn. De uitgangstrap is een single-ended versie met een enkele en breedbandige MOSFET, die gestuurd wordt door een ‘ active current source’.

Het uiterlijk van de CD32 en I32 zijn zoals we die van Primare kennen, RVS knoppen en geborstelde massieve fronten. Verder een OLED display, zodat informatie vanaf een grote afstand leesbaar is. Bovendien is de kleur van dit display instelbaar in elke willekeurige kleur.

De I32 en CD32 zijn leverbaar in zwart en titanium en kosten elk 2.400 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »