NIEUWSMagico

Magico op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Magico op de High End uitgelicht: 

Magico Q3 - (c) Symphony Audio Import

Magico maakte indruk met de demonstratie van de nieuwe Q3 luidspreker, die net als zijn grote broer Q5 en klein zusje Q1 een zware en uiterst stijve uit aluminium opgetrokken kast heeft en volledig bestukt is met in eigen huis ontworpen en gebouwde units. De mid- en laagspeakers zijn gemaakt van een koolstofcomposiet, de tweeter is van het lastig te verwerken maar voor de weergave van hoge frequenties o zo fraaie metaal Beryllium.


Magico Q1 - (c) Symphony Audio Import

De Q3 heeft een zeer homogene, rijke en ruimtelijke weergave die opvallend onspectaculair is in zijn presentatie. Kenners weten dat dergelijke bescheiden maar daardoor juist zeer fraaie luidsprekers het doorgaans exact bij het juiste eind hebben. Langdurige en tegelijkertijd totaal niet vermoeiende luistersessies lijken ons geen enkel probleem. Ook de kleine Q1 beleefde op de HEM haar Europese primeur. Importeur Jan Coenen van Symphony Audio Import laat trots weten dat hij de eerste ter wereld is die deze modellen kan leveren.

MERK

EDITORS' CHOICE