NIEUWSNAD

NAD op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over NAD op de High End uitgelicht: 

NAD C 446BEE - (c) M&M4Media

Bij Dynaudio/NAD lopen we Thomas Brieger tegen het lijf. We kennen Thomas al jaren, en hij neemt ons letterlijk bij de hand om de nieuwe producten van NAD te laten zien. Om te beginnen is er de C 446BEE mediaplayer met ingebouwde (DAB)tuner, aan te sluiten op computer, NAS of IPD2 iPod dock, Wifi en ethernetaansluiting en speelt alle gangbare audioformaten tot 24/96, met een uitstekende eigen DAC aan boord, maar voor de bezitters van een losse DAC helaas alleen leverbaar met een optische uitgang. Hij levert dan weer wel eenvoudig te bedienen UPnP streaming in de karakteristieke (en, eerlijk is eerlijk, erg fraaie) nieuwe NAD vormgeving. De verwachte verkoopprijs bedraagt 799 euro.


NAD C 390DD - (c) M&M4Media

Anderhalf jaar geleden lanceerde NAD de M2, een Direct Digital Amplifier, die een technische revolutie betekende in de versterkertechniek. Deze uiterst muzikale maar voor NAD begrippen kostbare geweldenaar krijgt in de loop van de zomer (verwacht augustus) een kleine broer met de C 390DD versterker. Gebaseerd op de digitale versterkertechniek uit de M2, zelfs voorzien van een viertal op e M2 niet aanwezige HDMI ingangen, zal hij een geduchte concurrent voor zijn high-end familielid worden. Iets minder ver doorgevoerde afscherming en voeding, en een ‘gewoon’ uiterlijk drukken de prijs naar circa 2500 euro.


NAD VISO 3 - (c) M&M4Media

Voor de designgevoelige medemens die een puur op stereo toegespitste alles-in-1 wil hebben brengt NAD de VISO 3 op de markt. Onderzoek onder de eigen klanten wees uit dat veel bezitters van de VISO 2 en VISO 5 deze vaak veel meer voor stereomuziek gebruiken dan voor (surround) filmweergave. Het met een Red Dot Design Award bekroonde ontwerp van de VISO is onveranderd fraai.


NAD MDC module - (c) M&M4Media

Ook nieuw is de MDC module met een phonotrap aan boord die de bekende en hoog gewaardeerde NAD PP3 flink overstijgt. Klein maar fijn, en een indicatie dat ook NAD nog gelooft in vinylweergave.

MERK

EDITORS' CHOICE