NIEUWSDALI

DALI op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over DALI op de High End uitgelicht: 

Een mini-Blade, dat is de indruk die de DALI Fazon F5 oproept. Zet ze naast elkaar en de verschillen zijn groot, maar tussen de KEF Blade in Atrium 4 en de DALI Fazon in Atrium 3 zit ruim 50 meter en een dag. De gelijkenissen worden daardoor in ons geheugen groter dan de verschillen. Totdat je aan de kassa komt, want de Fazon F5 is veel kleiner en vooral veel goedkoper. Maar genoeg over het vergelijk met de Blade, de Fazon F5 is namelijk een erg aantrekkelijke luidspreker: fraai om te zien en erg fijn om naar te luisteren.


DALI Fazon F5 - (c) M&M4Media

De volledig uit aluminium opgetrokken behuizing is extreem stijf en stevig - hij kan met gemak een volwassen man dragen - en is voorzien van een dubbel frontpaneel. Zoals we inmiddels gewend zijn van andere DALI luidsprekers heeft ook de F5 een aluminium voet waarin de luidsprekerterminals verwerkt zitten. Via een slim systeem ‘klikt’ de F5 op deze voet en wordt daarmee de verbinding naar de versterker gemaakt.


DALI `project` - (c) M&M4Media

Op de stand zien we nog een andere indrukwekkende luidspreker. Het blijkt een ‘project’ te zijn waaraan DALI momenteel werkt. Dus niet naar de winkel rennen, want of deze luidspreker er ooit gaat komen en hoe hij er uiteindelijk uit gaat zien is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE