Crystal Cable op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Crystal Cable op de High End uitgelicht: 

Een paar kamers verderop lopen we Gabi van der Kleij van Crystal Cable en haar Nederlandse vertegenwoordiger Hennie Dolleman tegen het lijf. Dolleman’s bedrijf D&D Audio verzorgt niet alleen de Nederlandse distributie van Crystal Cable, ook Siltech en Devialet, die de stand delen met Crystal Cable zitten in zijn pakket.


Crystal Arabesque Mini - (c) M&M4Media

Bezoekers van de Doelen show in Rotterdam hebben al eerder kennis kunnen maken met de Arabesque Mini, maar de versie die in München staat te spelen is volgens Gabi van der Kleij op een aantal punten aangepast en in deze versie productierijp. Maar wat vooral onze aandacht trekt is een vloerstaande in matzwart geanodiseerd aluminium uitgevoerde Arabesque luidspreker die met de toevoeging III door het leven gaat.

De Arabesque III is, zoals de naam al doet vermoeden, een drieweg systeem en maakt gebruik van vier Scanspeak Illuminator bas/midrange drivers. De tweeter is een beryllium versie met neodymium magneetsysteem. Gedemonstreerd op een Devialet versterker en uiteraard volledig bekabeld met Crystal Cable, wordt het Pie Jesu van Rutter voorzien van een mooi laagfundament. Het koor wordt mooi breed neergezet en mede door het ontbreken van kastdemping klinken de Arabesque open en snel. De Arabesque III en Arabesque Mini zijn vanaf juni leverbaar en kosten respectievelijk 33.000 euro en 12.000 euro per paar.


EDITORS' CHOICE