NIEUWSDynaudio

Dynaudio op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Dynaudio op de High End uitgelicht: 

De High End opent op donderdag met een persconferentie van Dynaudio. Tijdens de persconferentie onthult Wilfried Ehrenholz, eigenaar en oprichter van Dynaudio, de opvolger van de succesvolle Focus serie.


Dynaudio persconferentie - (c) M&M4Media

Wilfried Ehrenholz: “De markt voor hifi heeft het lastig, alleen Duitsland vormt een positieve uitzondering binnen Europa. Mensen luisteren meer naar muziek dan ooit. De hifiwereld moet daar haar producten op aanpassen. Zonder luidsprekers kun je niet naar muziek luisteren, dus Dynaudio kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. De Focus lijn is pas vijf jaar geleden geïntroduceerd, de introductie van een opvolger mag voor Dynaudio begrippen redelijk snel genoemd worden.”

De nieuwe Focus serie valt tussen de Audience serie en de Contour serie en wordt door Dynaudio in het ‘mid high-end segment’ gepositioneerd en is, gezien de prijsstelling, eigenlijk de echte opvolger voor de oude Contour serie. Het design is conservatief. De Focus serie is voor Dynaudio de meest succesvolle serie luidsprekers. Met de nieuwe Focus wil Dynaudio een nieuwe benchmark zetten in dit segment.

De nieuwe Focus serie zal bestaan uit een vijftal modellen: een Focus 160 (monitor), een Focus 260 (kleine vloerstaander), een Focus 340 (vloerstaander), een Focus 380 (grote drieweg vloerstaander) en een Focus 210C centerspeaker. De Focus 340 is een compleet nieuw drieweg model en is ontwikkeld om het gat in prijs en grootte tussen de kleine vloerstaander en de grootste vloerstaander op te vullen. De nieuwe Focus tweeter heeft een soort hoorn-achtig verloop dat zowel esthetisch als klankmatig het design verbetert. Alle modellen hebben een nieuwe voicecoil former die nu gemaakt is van black kapton ipv het normale kapton uit de oude serie. Volgens Dynaudio is Black Kapton namelijk veel sterker dan Kapton. Ook de magneten zijn sterker geworden. Ook heeft Dynaudio de coating van de tweeters veranderd. De nieuwe tweeter vertoont veel overeenkomsten met de veel duurdere Esotar² tweeter. Nog een leuk nieuwtje is dat de hoogglans afwerkingen in de nieuwe serie geen meerprijs kent.

Als laatste toont Dynaudio nog een Signature Edition van de Confidence serie: een in prachtig birds-eye maple uitgevoerde versie van de Confidence luidsprekers en is leverbaar in de kleuren Mocca en Bordeaux. Verder heeft de Signature Edition andere weerstanden in het wisselfilter en is er een andere coating op de tweeter gebruikt.

MERK

EDITORS' CHOICE