NIEUWSOnkyo

Onkyo lanceert Home Cinema receiver


Redactie HiFi.nl | 07 juni 2011 | Onkyo

Onkyo introduceert de eerste home theater receiver ter wereld met DTS Neo:X functie. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat gebruikers tot negen luidsprekers in verschillende opstellingen kunnen gebruiken. Hierbij worden combinaties van verschillende kanalen gebruikt.

De nieuwe Onkyo TX-NR1009 is een 9.2-kanaals home theater receiver en bevat diverse audio- en video-upgrades ten opzichte van de TX-NR1008. Deze upgrade bevat ook Marvell Qdeo, IDT’s HQC Vida en Audyssey MultEQ XT.

“Onkyo’s toepassing van DTS Neo:X zorgt ervoor dat liefhebbers het geluid van hun home theater systeem met nieuwe combinaties van kanalen kunnen uitbreiden”, zegt Paul Wasek, marketing manager van Onkyo USA.

De TX-NR1009 biedt een aantal verschillende manieren voor het opzetten van een 9.1-kanaals home theater systeem. Een basis 5.1-kanaals set-up kan worden aangevuld met een van de drie verschillende regelingen: de toevoeging van hoge voor- en achterluidsprekers om indirecte geluiden naar voren te brengen, de toevoeging van brede voor- en achterluidsprekers om een breder klankbeeld te krijgen of het toevoegen van hoge en brede voorluidsprekers.

Net als de meeste Onkyo receivers bevat ook deze uitgebreide netwerkmogelijkheden met een ethernet aansluiting en voor- en achter usb poorten. Een rechtstreekse verbinding met een iPod/iPhone is ook mogelijk, via de usb poort aan de voorkant.

De TX-NR1009 zal in Amerika voor 1.399 dollar beschikbaar komen.

Kijk voor meer informatie op de website van Onkyo.

EDITORS' CHOICE