NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert Sound Wing luidsprekers

Pioneer kondigt de lancering van de Sound Wing-luidsprekers aan. Deze verschijnt in twee vormen: vleugelvorm en satellietvorm, beide gemaakt voor gebruik bij een televisietoestel, onderdeel van een home cinemasysteem of een av-receiver.

Deze luidsprekers maken gebruik van Horizontal-Vertical-Transforming, dit houdt in dat de drijfkracht in een hoek van 90 graden ten opzichte van de luidsprekerconus werkt. De diepte die normaal wordt ingenomen door magneten, is hierdoor beperkter. Bij klassieke luidsprekers werkt de drijfkracht op hetzelfde niveau als het diafragma, omdat de magneten steeds meer plaats gaan innemen worden de boxen ook steeds groter.

De Sound Wing-satellietluidsprekers (S-HV500-LR) zijn speciaal gemaakt voor mensen die eigenlijk geen plek hebben voor homecinema. Pioneer vertelt: “Zelfs als er een voorwerp tussen luidspreker en luisteraar staat of wanneer het onmogelijk is om de satellietluidspreker een ideale symmetrische opstelling te geven, wordt de luisteraar ondergedompeld in een rijke klank”.

De Sound Wing balkvormige luidspreker (S-HV600B) is ontworpen om voor een flatscreen op een kast te staan of eronder aan de muur te hangen. De luidspreker omvat twee dubbelzijdige drivers van 57 x 30 mm met Horizontal-Vertical-Transforming technologie en twee Softdome-tweeters aan beide zijden.

De nieuwe Sound Wing-luidsprekers worden vanaf juli in de winkels verwacht en worden samen aangeboden met de Slim-Line receiver VSX-S300-K en subwoofer S-SLW500. Kijk voor meer informatie op de website van Pioneer.


EDITORS' CHOICE