NIEUWS

Google presenteert nieuwe Android toestellen

Redactie HiFi.nl | 11 mei 2011

Google heeft tijdens de I/O conferentie twee nieuwe versies van het Android-besturingssysteem aangekondigd.

Vanaf de aankondiging op de beurs in San Francisco is de eerste versie, die de naam Honeycomb 3.1 draagt, voor Xoom-gebruikers beschikbaar gekomen. Het betreft een tablet update, die onder meer mogelijk maakt dat Android-apparaten met Honeycomb 3.1 als usb-host kunnen optreden, waardoor je er bijvoorbeeld toetsenborden en gamecontrollers op aan kunt sluiten.

Google toonde daarnaast ook een tweede nieuwe Android-versie, die Icecream Sandwich zal heten en de verschillen tussen smartphone en tablet zal gaan minimaliseren. Icecream Sandwich maakt het onder andere mogelijk om in te zoomen tijdens videochat. Er is nog geen releasedatum voor bekend. Wel liet het bedrijf weten dat er voor apparaten die met Android werken in de toekomst tot anderhalf jaar lang nieuwe updates verzorgd zullen worden. Dat is mogelijk door samenwerking met merken als Samsung en HTC en providers als Vodafone.

Tot slot presenteerde Google de `Android @ Home` applicatie, waarmee op termijn ook andere apparaten in huis aangestuurd kunnen worden - zoals lampen, waar later dit jaar de eerste ledjes voor beschikbaar zullen komen. Het is echter onduidelijk of (en op welke termijn) Android@Home in Nederland beschikbaar komt. Dat is op zich wel te verwachten, aangezien Google inmiddels wereldwijd 100 miljoen Android-toestellen heeft geactiveerd, en er iedere dag ongeveer 400.000 bij komen.

 

Icecream Sandwich


EDITORS' CHOICE