NIEUWSVisonik

De Kompakt subwoofer van Visonik

Redactie HiFi.nl | 10 mei 2011 | Visonik

De nieuwe actieve subwoofer van Visonik heeft als referentienaam "Kompakt. De subwoofer is compact, maar krachtig en hij sluit aan bij de David 5000 IX luidsprekers.

De Kompakt is eenvoudig te plaatsen en, indien nodig, ook gemakkelijk achter een zetel te verbergen. In grote ruimtes raadt Visonik het gebruik van meerdere subwoofers aan. De actieve baskast is goed te gebruiken in semi-professionele omgevingen, zoals winkels, hotels en restaurants. Dat is ook de reden waarom hij bedekt is met vilt (feld covered), de enige beschikbare afwerking.

Subwoofers zijn vaak groot, maar moeten dan om doeltreffend te zijn grote massa`s lucht verplaatsen, wat niet altijd evident is. De techniek die al lang in gebruik is bij Visonik heet de PowerMove en brengt een membraan met grote conus uitslag in beweging door een krachtige magneet. Deze actieve subwoofer levert dezelfde prestaties in frequentie als een 8-inch model, maar dan in een compacte kast. De verticale plaatsing van de woofer verbetert zijn stabiliteit en controle.

Een bodemplaat houdt de afstand tussen baspoort en woofer met de grond, deze sokkel consolideerd het geheel en kan op zijn beurt van de grond worden ontkoppeld door behulp van dempers, zoals Blue-Tac of Pritt. Het vermogen van de geïntegreerde versterker is 80 watt en zijn regelbare frequentiebereik gaat van 35 tot 150 Hz.

Prijs en beschikbaarheid
De Kompakt actieve subwoofer is verkrijgbaar vanaf heden voor 260 euro.


EDITORS' CHOICE