NIEUWS

Radio 6 en Muziek Centrum op zoek naar Jazztalent

Redactie HiFi.nl | 04 mei 2011

Radio 6 Soul & Jazz en Muziek Centrum Nederland zijn samen een talentenjacht begonnen op zoek naar een nieuw jazztalent. Voor de wedstrijd, die de naam Get Your Jazz On Stage draagt, worden deelnemers uitgedaagd zelf naam te maken door een poppodium te betreden en het publiek voor zich te winnen. De muzikanten waarbij dat het beste lukt, worden gekroond tot ‘Hét nieuwe jazztalent van Nederland’ en winnen een prijzenpakket met optredens, coachingsessies, live-opnamen en brede media-aandacht.

Via www.getyourjazzonstage.nl kunnen deelnemers zich tot 18 juni aanmelden. De wedstrijd zelf loopt van 1 september tot 31 december 2011. In de tussenliggende periode worden drie talenten uitgekozen om mee te doen, en vervolgens vanaf de start gevolgd. De artiesten moeten zich daarbij profileren richting publiek, media en landelijke poppodia in de vorm van drie opdrachten:

1. Het regelen van een optreden op het podium van een kern(pop)podium in Nederland

2. Het opvallend en overtuigend promoten van dit optreden.. de zaal moet immers bomvol zijn!

3. Speel de sterren van de hemel; overtuig de jury én het publiek!

De deelnemers strijden daarbij voor een gezamenlijk doel: de winnaar wordt geboekt voor een aantal optredens. De NTR zendt het finaleoptreden uit binnen het programma van Radio 6 live en de winnaar gaat bovendien mee in de selectieprocedure van de Popronde 2012.


EDITORS' CHOICE