NIEUWSSonos

Nieuwe applicaties van Sonos

Redactie HiFi.nl | 20 april 2011 | Sonos

Sonos biedt vanaf nu nog meer mogelijkheden om muziek af te spelen. Naast de app’s die er al waren, zijn er nu verschillende nieuwe beschikbaar voor Apple en Android.

Zo is er een gratis app beschikbaar in de Android Market. Hiermee wordt je Android een draadloze muziekcontroller. Nummers kunnen worden opgezocht door ze in te typen of uit te spreken, ook gaat de muziek gewoon door als je iets anders op je telefoon gaat doen.

De controller werkt op elke Android-smartphone met versie 2.1 of hoger en met een schermgrootte van HVGA 320x480, WVGA 480x800 of WVGA 480x854. Deze app was al eerder gratis beschikbaar voor iPhone, iPad, Sonos Controller 200, Mac of pc. Deze controllers werken allemaal samen. Benieuwd hoe de app werkt? Bekijk dan hier een filmpje.

Naast de nieuwe Android app, is er ook een software update voor iOS apparaten. Hiermee zijn Apple AirPlay bronnen makkelijk af te spelen, ook een multitask-ondersteuning voor iPad en iPhone zijn toegevoegd. “De coole feature van AirPlay is dat het muziek rechtstreeks van een iOS-apparaat naar een speaker of versterker stuurt”, zegt John MacFarlane, oprichter en CEO van Sonos Inc. “Sonos verbetert de AirPlay ervaring met Party Mode. De moderne muziekliefhebber verstuurt zo elk nummer vanaf zijn iPhone of iPad naar alle kamers in het huis, perfect synchroom.”

Kijk voor meer informatie op de website van Sonos.


EDITORS' CHOICE