NIEUWSRhapsody

Rhapsody show met de Kharma Elegance

Redactie HiFi.nl | 15 april 2011 | Kharma

Op zaterdag 23 april vindt bij Rhapsody een show plaats met de Kharma Elegance luidspreker en Sonore versterkers en de Rhapsody Reconnection luidspreker met darTZeel geïntegreerde versterker. De show duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

De Nederlandse luidsprekerfabrikant Kharma introduceert de Elegance dB7, een high-end luidspreker die een elegante vormgeving koppelt aan optimale functionaliteit. De Elegance dB7 is de eerste luidspreker in een innovatieve lijn die de internationaal gerespecteerde Kharma Ceramique serie vervangt. Door in eigen huis een nieuwe carbon luidsprekerunit te ontwikkelen slaagde Kharma er in weer een aanzienlijke stap voorwaarts te zetten in realistische muziekweergave.


Foto: de Kharma Elegance

In de Elegance dB7 zitten twee nieuwe 7-inch KCD luidsprekers – de naam is dan ook een afkorting van Double Bass, 7-inch. Een volledig uit Beryllium vervaardigde tweeter zorgt voor een uiterst gedetailleerde en toch zijdezachte weergave van de hoge tonen. Door de volledig nieuw ontworpen voet onder de luidspreker worden trillingen van en naar de ondergrond gedempt. In hoogte verstelbare kegels zorgen daarbij voor een optimale koppeling met de vloer. Hier kun je de recensie van de Kharma dB7 op HiFi.nl lezen.

Deze nieuwe telg van Kharma laat Rhapsody samen horen met een ander Nederlands topproduct van Sonore. De Sonore versterkers zijn uniek zowel in techniek als in klank. In Rhapsody’s andere ruimte presenteren zij deze dag de speciaal voor hen gebouwde Kharma luidspreker genaamd Rhapsody Reconnection. Door het enthousiasme en het succes van de Rhapsody Spirit speaker heeft dat Rhapsody doen besluiten om samen met Charles van Oostrem, de ontwerper van deze speakers, een nieuwe speciale versie te bouwen voor Rhapsody genaamd Reconnection. Deze speaker zal in vol oornaat 17.000 euro moeten kosten. Er wordt een beperkt aantal van deze speakers gebouwd, deze kan Rhapsody aanbieden voor 12.000 euro per set.

De Reconnection laat Rhapsody horen met de darTZeel geïntegreerde versterker. Het front end wordt dCs en Moon cd-spelers en draaitafels van Analoque Audio en Kiseki Blues. Rhapsody is gevestigd aan Borneolaan 25 in Hilversum.

MERK

EDITORS' CHOICE