NIEUWSPanasonic

Nieuwe TV-modellen van Panasonic


Redactie HiFi.nl | 14 april 2011 | Panasonic

Bij Panasonic in Den Bosch loop je sinds 1 april zomaar de kans om in het Frans aangesproken te worden. Het van oorsprong Japanse bedrijf heeft namelijk per die datum de marketing en sales voor de Benelux in één organisatie samengebracht, die vanuit de vestiging in ‘s-Hertogenbosch aangestuurd. Dat geldt eveneens voor de ondersteunende afdelingen zoals administratie, logistiek en HR. Niet alleen leverde dat twintig nieuwe arbeidsplaatsen op, alle medewerkers zijn op Franse les gestuurd om klanten en contacten uit Luxemburg en Franstalig België ook fatsoenlijk te woord te kunnen staan. Tussen alle omschakelingen door zag het bedrijf echter ook nog kans om een Voorjaarsshow te organiseren. HiFi.nl ging kijken wat de Japanners op televisiegebied in huis hebben voor 2011.

Panasonic presenteerde voor 2011 een verdere uitbreiding aan van het assortiment VIERA plasma en LCD TV’s. De nieuwe modellen kenmerken zich door een strakke, niet overdreven uitbundige beeldkwaliteit, die gekoppeld wordt aan uitgebreide netwerkfunctionaliteit en waarbij er veel nadruk op milieuvriendelijkheid ligt. Uiterlijk zijn, zoals we bij meerdere merken gezien hebben, de randen van de televisies dunner geworden, wat de schermen optisch groter doet lijken. Het aanbod is bovendien groter dan ooit, zowel in LCD als in plasma-televisies. Daarnaast ontvouwt ook Panasonic een uitgebreidere `app market` voor op televisie. 

De evolutie van VIERA
VIERA blijft zich verder verbeteren en onderscheiden dankzij de nieuwe NeoPlasma- en Panasonic`s IPS Alpha LCD-technologie. In 2011 breidt Panasonic zijn assortiment 3D en LED LCD televisies uit met 14 verschillende 3D- en 10 LED LCD-modellen waar de consument uit kan kiezen. Deze nieuwe modellen zijn onder andere de Panasonic VT30, GT30, en ST30 NeoPlasma 3D TV’s, maar ook de nieuwe DT35 en DT30 serie 3D LED LCD TV’s.

De NeoPlasma modellen van Panasonic zijn voorzien van 600Hz sub-field drive Intelligent Frame Creation Pro voor uitmuntende weergave van bewegende beelden, exceptionele contrastratio’s met Infinite Black Pro (VT30, GT30, ST30) en Infinite Black (G30) in combinatie met High Contrast Filter Pro (VT30) en High Contrast Filter (GT30, ST30, G30). Ze zijn met name geschikt voor 3D-weergave dankzij de 600Hz, de snelle responstijd (0,001ms) en de nieuw ontwikkelde snel schakelende fosfor die de zogeheten crosstalk vermindert. Daarnaast biedt de Active Shutter technologie de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, dankzij de Full HD resolutie en de scherpe scheiding van de twee beelden (voor elk oog één).

Alle vier VT30 modellen zijn ontworpen volgens de nieuwe High Line Design en zijn voorzien van een ontwerp met één enkele glasplaat waardoor de TV’s een slank uiterlijk hebben. De modellen van de VT30 serie hebben met succes 30 strenge testen doorstaan, waarmee ze het THX 2D en 3D Display certificaat mochten ontvangen. De TV’s zijn ook uitgerust met de internetdienst VIERA Connect, Skype videotelefoneren, Wi-Fi voorbereid (met de VT30 serie wordt een USB draadloze LAN adapter meegeleverd), VIERA Image Viewer™ voor het bekijken van 2D en 3D digitale foto’s en zowel 2D & 3D HD video vastgelegd op een SD geheugenkaart en opnemen op USB HDD evenals op SD geheugenkaart. Bovendien worden bij elk model van de VT30 serie twee Full HD 3D brillen meegeleverd. Behoorlijke complete toestellen dus. De VIERA GT30 3D serie (drie modellen) beschikt over een Infinite Black Pro Panel, THX certificering voor 2D en 3D Display, VIERA Connect, Wi-Fi voorbereid (via de USB poort), Skype Videotelefoneren, VIERA Image Viewer, DLNA certificering, 4 HDMI-aansluitingen en 3 USB poorten. De VIERA ST30 serie, tot slot, voegt drie schermformaten van 42 tot 50 inch toe aan de Panasonic familie van Full HD 3D TV’s. Functies omvatten een Infinite Black Pro Panel, VIERA Connect, Wi-Fi voorbereiding (via de USB port), Skype Videotelefoneren, VIERA Image Viewer, 3 HDMI-aansluitingen en 2 USB poorten.

VIERA Connect
Panasonic biedt VIERA Connect aan: een nieuwe en verbeterde cloud-gebaseerde internetservice voor de televisie. Via de afstandsbediening kun je kiezen uit interactieve vormen van sport, lichaamsbeweging en fitness, interactieve games en diverse andere activiteiten. Naast de drastische uitbreiding van het aantal aangeboden applicaties wordt later dit jaar de mogelijkheid geboden tot uitbreiding met diverse hardwarefuncties, zoals fitnessapparatuur of gamecontrollers.

Het VIERA Connect-systeem draait op een kwalitatief hoogwaardige 32-bits 3D grafische gebruikersomgeving (GUI), die zorgt voor een vlotte en soepele bediening. Na ingebruikname van de dienst worden de applicaties, de GUI-bruikbaarheid en het schermontwerp egelmatig geüpgraded om maximaal gebruik te kunnen maken van de cloud-gebaseerde diensten. Synchroon aan de groei van breedbandtechnologie, groeit wereldwijd ook de IPTV-markt. De verwachting is dat de vraag naar flat-panel tv`s voor IPTV op de Europese markt in 2012 70% zal bedragen. Met de lancering van de nieuwe VIERA Connect-dienst is 70% van de VIERA-lijn voor 2011 compatibel met VIERA Connect. Zo kun je dus interactief gamen, kopen, bewegen of online video en muziek streamen. Ter aanvulling op de succesvolle applicaties Picasa, Skype en Twitter beschikt VIERA Connect ook over diverse nieuwe Lifestyle- en Social Network-applicaties zoals Facebook, Allocine en CineTrailer TV. 

EDITORS' CHOICE