NIEUWSEltax

Nieuwste serie van Eltax

Redactie HiFi.nl | 28 maart 2011 | Eltax

De nieuwe serie heet Shine en bestaat uit een compleet luidspreker assortiment met boekenplank luidsprekers, vloerstaanders, center en bijpassende subwoofer. Alle luidsprekers zijn afgewerkt met een hoogglanzende zwarte voorzijde en zijkanten afgewerkt in Blach Ash of Calvados PVC.

Etlax vertelt: “De Shine serie is in de ware geest van Eltax. Deze nieuwe lijn is gewijd aan zowel de Home-Hifi thuis-cinema en implementeert een design die in elke huiskamer niet zal misstaan met een strakke en mooie glanzende afwerking.”

De eerst beschikbare luidsprekers zijn de vloerstaanders in de vorm van de Shine 8. Deze zal 325 euro per paar gaan kosten. Dit is de grootste vloerstaander van deze serie en beschikt over een 3-weg-configuratie en grote woofer. De woofer heeft een diameter van 20 centimeter. Gevolg hiervan, volgens Eltax, is dat de lage bas lateraal en naar de achterzijde van de soundstage zeer homogeen wordt verdeeld.

“Deze techniek maakt het ook mogelijk om de controle van de breedte van de kolom in bedwang te houden, slecht 19 centimenter. Twee bass-midrange luidsprekers voor het weergeven van de hoge bas en midrange. Hun hoog bevordert een betere focus van de hoge frequenties. Ze worden ondersteund door een high-dome tweeter, 2,54 centimenter. Opgemerkt moet worden dat deze luidsprekers vaak worden gebruikt in de Shine serie, wat resulteert in een echt coherent geluid bij het opschakelen naar een home theater setting”, aldus Eltax. 

EDITORS' CHOICE