NIEUWS

Dead Can Dance MFSL vinyl bij Music4Hifi.nl

Redactie HiFi.nl | 22 maart 2011

Het fameuze audiofiele label Mobile Fidelity Sound Labs heeft haar hand weten te leggen op de opnames van twee van de mooiste albums ooit gemaakt. Nu verkrijgbaar op het nieuwe MFSL Silver Label zijn twee titels van Dead Can Dance.

Volledig passend in de nieuwe Silver Serie van albums die het verdienen om op hoogwaardig vinyl te worden heruitgebracht zijn de titels Into The Labyrinth en Spiritchaser, op twee dubbel LP’s uitgebracht en per direct verkrijgbaar. Het hoogwaardige 140 grams vinyl waarop de albums zijn geperst komt uit één van de meest gerenommeerde platenperserijen uit de wereld: het vermaarde RTI in Amerika. Dat vinyl met deze hoogwaardige kwaliteit en gelimiteerde oplage de moeite van het bezitten en beluisteren waard is bewijzen de hoge vraagprijzen van de eerste versies van deze albums van Dead Can Dance, die inmiddels vertienvoudigd zijn. Nu kunt u op een nog betere manier genieten van de muziek van deze formatie.

Het eerste van de twee albums is het uit 1993 stammende Into The Labyrinth. Filmische muziek, waarbij de hang naar perfectie van de twee hoofdleden van Dead Can Dance duidelijk hoorbaar is. Brendan Perry en Lisa Gerrard braken met dit album door naar een groter publiek. Get album voert de luisteraar track voor track mee langs diverse muzikale invloeden van vooral ethnische afkomst. Met bekende tracks als ‘Yulunga (Spirit Dance)’ en natuurlijk de alternatieve hit ‘The Ubiquitous Mr Lovegrove’. De zang van zowel Perry als Gerrard is sacraal en pakkend. Door de zeer verfijnde persing op hoogwaardig vinyl is deze LP een must have voor iedere muziekliefhebber.

Spiritchaser kent een wat rustigere setting qua muziek dan Into The Labyrinth. Met thematische songs brengt het album atmosferische geluiden met invloeden van het warme Midden-Oosten tot de Europese westkant. Met tempowisselingen, uitheemse instrumenten en natuurlijk de pakkende zang van Lisa Gerrard en de perfect articulerende vocalen van Brendan Perry zorgt Spiritchaser voor een intieme reis langs diverse muzikale werelden. Net als het andere album dat MFSL heeft uitgebracht is ook de opname van dit muzikale topstuk verricht in Perry’s eigen studio Quivvy Church in Ierland. Alleen zo kon de veeleisende musicus grip houden op de opname en krijgt de luisteraar iedere uitstervende noot, elk detail en de ontzettend goede muzikale afbeelding voorgeschoteld.

Zowel Spiritchaser en Into The Labyrinth zijn nu verkrijgbaar bij Music4Hifi.nl:
Dead Can Dance – Into The Labyrinth
Dead Can Dance - Spiritchaser


EDITORS' CHOICE