Martyn Ware’s top 10 koptelefoon albums

Redactie HiFi.nl | 21 februari 2011 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins vroeg ‘Society of Sound’ lid en all round muziek pioneer Martyn Ware om een top 10 van albums samen te stellen die hij graag luistert op zijn P5 koptelefoon.

Oprichter van ‘Human League’ en ‘Heaven 17’, Martyn, kwam met deze inspirerende keuzes. Bekijk ze, pak je koptelefoon en luister waarom...

Vince Mendoza: Epiphany
Geweldige orkestrale stukken die je tot in de detail kunt horen op deze koptelefoon. Luister eens naar ‘Ambivalence’. 

Quincy Jones: Sounds... and stuff like that!!
Ongelofelijk veel aandacht voor details. Door het mixen zijn er veel mooie en emotionele stukken ontstaan. Luister eens naar ‘Me by name’.

Frank Zappa: Orchestral favourites
Ik gebruik dit nummer om geluid, op koptelefoons of speakers, te demonstreren. Luister eens naar ‘Strictly genteel’.

Beach Boys: Surf’s up
De beste combinatie van tekst en geluid ooit. Luister eens naar ‘Surf’s up’.

Minnie Riperton: Come to my garden
De geweldige Charles Stepney en zijn perfecte combinatie van schoonheid en detail prachtig onthuld op je koptelefoon. Luister eens naar ‘Les fleurs’.

Earth Wind and Fire: Earth wind and fire the greatest hits
Weer Charles Stepney, dit album klinkt zo fris als de dag dat het werd gemixed. Luister vooral naar het fantastische ritme en de balans daarvan. Tip: ‘In the stone’.

David Bowie: Low
Alleen om te laten zien dat het bij een koptelefoon niet alleen gaat om de ‘high fidelity’, maar ook om de innovatie en opstelling. Luister eens naar ‘Warszawa’.

Everything Everything: Man alive
Grootste hoop die er momenteel is voor intelligent ‘sonic’ evenwicht en voorzieningen daarvoor. Luister eens naar ‘Schoolin’.

Leonard Bernstein: Romantic favourites for strings
Ongelofelijk mooie dynamiek. De details komen helemaal tot leven bij het luisteren via de koptelefoon. Luister eens naar ‘Fantasia on a theme by Thomas Tallis’.

Philip Glass: Koyaanisqatsi
Een groots minimalist die een weelderige omgeving creërt, waarin de luisteraar hypnotisch wordt omhult. Luister eens naar ‘Cloudscape’.

MERK

EDITORS' CHOICE