NIEUWSApple

Warner Bros lanceert films als app

Redactie HiFi.nl | 17 februari 2011 | Apple

Warner Home Entertainment lanceert vandaag de App Editions, een innoverende en wereldwijd toepasbare manier voor consumenten om speciale edities van films en TV series te bekijken op de iPhone, iPod touch of de iPad. De App Editions van The Dark Knight en Inception zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de appstore van iTunes.

Een App Edition is een gloednieuwe manier voor de wereldwijd ruim 100 miljoen bezitters van een Apple toestel om toegang te krijgen tot hun favoriete film of TV serie. In de free apps afdeling van de appstore kan je de eerste 5 minuten van de film of de TV serie, samen met een selectie van het bonusmateriaal, bekijken. Wanneer je de full version koopt, dan kun je de film ongelimiteerd streamen of downloaden. Daar bovenop krijg je een overvloed aan bonusmateriaal: extra scenes, games, soundtracks, trivia, soundboards en real-time commentaartracks van andere fans. App Editions zorgen ook voor een naadloze aansluiting met social media. Terwijl je de film bekijkt kan je real-time de feed bekijken met commentaren van andere fans, of je kunt zelf een commentaar posten en jouw favoriete quotes delen via Twitter of Facebook.

De App Editions zullen verkrijgbaar zijn in meer dan 30 landen, waaronder enkele landen waar het tot nu toe onmogelijk was om films te bekijken via iTunes (zoals Nederland). De App Editions bevatten menu’s in 16 talen en ondertiteling is er in 34 talen. Warner Home Entertainment laat weten dat er in 2011 een volledig gamma App Editions zal worden gelanceerd, met een uiterst gevarieerd aanbod van nieuwe releases en must-have klassiekers.

Inception gaat als App-version 14,99 euro kosten, The Dark Knight kost 7,99 euro. 


EDITORS' CHOICE