NIEUWSSony

Meer bioscoopplezier dankzij Sony

Redactie HiFi.nl | 11 februari 2011 | Sony | Importeur: Sony Nederland

Steeds meer bioscoopketens in Europa kiezen voor de 4K projectoren van Sony. Afgelopen maand is Showcase Cinemas (een grote Britse bioscoopketen) overgestapt op digitaal. Tegen het eind van het jaar zullen alle 276 schermen in de 21 theaters van Showcase volledig gedigitaliseerd zijn. Showcase staat dan aan de top van de innovatieve digitale bioscoopwereld.

Ook het Noorse Ski Kinosenter koos er recent voor om al haar schermen om te zetten naar de hoogste beeldresolutie mogelijk. Ski Kinosenter is daarmee de eerste bioscoop in Noorwegen die al haar schermen heeft gedigitaliseerd. Ook in Nederland zijn in december zeven bioscopen overgegaan op 4K.

4K is de hoogste resolutie van dit moment in de bioscoop en zal volgens de filmindustrie over een aantal jaren de standaard zijn voor de cinemawereld; er komt meer en meer 4K-content en Sony Pictures heeft aangekondigd meer 4K-films te produceren. Sony’s 4K projectoren bieden een gedetailleerd beeld bij films in zowel 2D als in 3D. De meeste andere digitale bioscoopprojectoren zijn slechts 2K, maar Sony’s 4K is anders. Met vier keer het aantal pixels levert het een betere beeldhelderheid, -resolutie en -kwaliteit.

Middels de RealD dual lens adapter laat de 4K-projector continu twee beelden zien van twee 2K-projectoren. Hierdoor krijgen het linker- en rechteroog tegelijkertijd beelden te zien in plaats van dat er wordt afgewisseld tussen beide ogen. In dit laatste geval moeten de hersenen zelf hard werken om een 3D-beeld te maken van de twee verschillende beelden en dat kan zorgen voor vermoeidheid en misselijkheid. Bovendien is de bril dankzij RealD licht, in tegenstelling tot de actieve brillen die zwaar zijn vanwege de ingebouwde techniek. RealD maakt het dus echt mogelijk dat de bezoeker comfortabel en ontspannen geniet van de 3D-filmbeleving.


EDITORS' CHOICE