NIEUWSKanzy

Kanzy lanceert tweede Heavy Tube Amplifier


Redactie HiFi.nl | 10 februari 2011 | Kanzy

Vorig jaar toen Kanzy de KAAM-1000 lanceerde deed dat flink wat stof opwaaien in HiFi land. Verschillende vragen schoten door het hoofd van vele: “Is hij niet wat te duur?” “Krijg ik waar voor mijn geld?” “Al dat goud, is dat niet wat te opzichtig?”

HiFi.nl heeft vorig jaar al wat bericht over Kanzy. Zo kondigden we aan dat er kaarten beschikbaar waren om bij de lancering van de KAAM-1000 te zijn, maar ook hoe de lancering dan verliep.

Vandaag heeft Kanzy ook nog iets nieuws te melden over de KAAM-1000. De eerste verkoop ervan is gerealiseerd. Dit betekent dat hij nu voor iedereen in het echt te bekijken is bij de dealer. 

KAAM-1000

Dit jaar lanceert Nederlands eigen merk Kanzy dan de tweede heavy tube amplifier, de KAAM-800. Ook deze ‘dubbel mono’ buizenversterker is met de hand gemaakt. De vormgeving is afgeleid van de KAAM-1000. Dit betekent dat de draaiknoppen en sierframes goudkleurig of (indien gewenst) verguld zijn met 24 karaats goud. 

De KAAM-800 is gericht op liefhebbers van digitale geluidsbronnen en/of die al in het bezit zijn van een voorversterker. Volgens Kanzy is de KAAM-800 “ontwikkeld om het geluid van de originele geluidsdrager zo puur mogelijk weer te geven.” 

Onderdelen zijn weerstanden, audio grade condensatoren, gouden contacten, keramische steunen en een voedingskabel met geborgde bajonetsluiting. De meeste van deze onderdelen worden met behulp van luchtmontage (hard-wired) geplaatst en met de hand met zilver gesoldeerd.

De versterker zal beschikken over 1 CD ingang en 2 auxiliary ingangen. De advieswinkelverkoopprijs zal 43.350 euro zijn. Voor de versie met vergulde details geldt een meerprijs van 5.950 euro.

EDITORS' CHOICE