NIEUWSKlipsch

5.1-set: Twee merken meest genoemd

Redactie HiFi.nl | 27 januari 2011 | Klipsch

Op onze oproep van dinsdag 25 januari, waarin we onze lezers vroegen om input voor een luidsprekertest, hebben we binnen enkele dagen onder het artikel en per email tientallen reacties ontvangen. De ene reactie zo summier dat er alleen een merk en typenummer in genoemd wordt, de ander beduidend uitgebreider. Hoe dan ook: onze dank voor alle suggesties.

Onze bedoeling is om de op de redactie aanwezige Marantz-set, bestaande uit de AV7005 Audio/Video Preamplifier/Tuner, de MM7005 Five Channel Power Amplifier en de UD5005 SuperAudio CD/Blu-ray player, te koppelen aan een set 5.1 speakers (bij voorkeur betaalbare instapmodellen). De luidsprekers willen we dan een test onderwerpen en – uiteraard – bespreken op HiFi.nl.

Merken die de revue passeerden, waren onder andere Auram Cantus, REL, Tannoy, Minx (waar overigens net een review van online is verschenen – die kunt u hier vinden), Totem, Audio Physic, Quad, XTZ, Jamo (“zeer dynamisch en strak i.c.m. Marantz”, aldus lezer Wouter de Bruijn), “of iets uit de ELAC keuken”, zo besluiten de opsomming met de suggestie van Ronald Fuchs.

Twee merken werden echter het meest genoemd, en beiden even vaak bovendien: Klipsch en Monitor Audio. Beide merken kwamen vijf keer terug in de reacties. Daarom hebben we besloten dat we van het ene merk een ‘kleine’ set (met kleine luidsprekers) neer willen zetten, en van het andere merk een set met grote speakers.

Bij Klipsch kun je dan denken aan bijvoorbeeld de B-20 of de RB-41 II, qua kleine speakers. Als het groot moet worden, liggen bijvoorbeeld de F-30, HDT1000 of, als het echt groot moet worden, de RF-62 II. Bij Monitor Audio valt te denken aan de Apex-serie als we het klein willen houden, of de Bronze BX-serie als we onze A/V-ruimte wat voller willen zetten met luidsprekers. We noemen maar wat… Maar we gaan op basis van uw suggesties inventariseren wat de mogelijkheden zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE