NIEUWSCayin

Cayin slaat digitale weg in met cd-spelers

Redactie HiFi.nl | 25 januari 2011 | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het zal niemand verbazen dat een digitale ingang gemist wordt om de unieke on-board DAC met SRC ook te kunnen gebruiken voor andere digitale bronnen. Hiertoe heeft HEA nu een speciale schakeling ontwikkeld die automatisch omschakelt tussen extern of intern signaal. Door de SRC heeft de kwaliteit van het extern aangesloten loopwerk nog maar een verwaarloosbaar kleine invloed op de exactheid van de conversie.

Daarnaast heeft HEA een uitgebreidere versie ontwikkeld die per remote keuze biedt aan drie externe digitale inputs in combinatie met een volumeregeling middels een ALPS motorpotentiometer. De uitgang heeft een voldoende lage impedantie om eindversterkers ook over een lange interlink zonder verliezen aan te kunnen sturen.

Zoals bekend is de DAC van de CD-100i per remote omschakelbaar tussen 96 kHz/24 bit of 192 kHz/24 bit conversie. De I-V omzetting en de filtering geschiedt door de allernieuwste Pro-Audio opamps van National Semiconductor. De signaalversterking komt voor rekening van EH 6922 buizen die eigen voedingen hebben, afgevlakt met een smoorspoel. De CD-100i heeft een zwaar stalen chassis en een dik aluminium plateau onder het loopwerk: een en al pure klasse.

Adviesprijzen (incl. BTW) zijn als volgt:
- CD-100i standaard: 1995 euro
- Meerprijs externe digitale input: 150 euro
- Meerprijs 3 externe digitale inputs, volumeregeling en remote: 350 euro
- Meerprijs S-HEA Tent clock incl. high-end supplies: 150 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE