NIEUWS

Atlona Technologies naar Aventum

Redactie AV & Domotica | 10 september 2010

Aventum heeft een overeenkomst gesloten met Atlona Technologies voor de distributie van hun producten in de Benelux. Hiermee verwacht Aventum een completer assortiment producten aan te bieden aan haar groeiende netwerk van system integrators.

Atlona Technologies is een Amerikaanse fabrikant van vernieuwende audiovisuele technologie. Het assortiment bestaat uit 1600 producten variërend van video extenders, video converters, draadloze VGA zenders tot een uitgebreid kabelassortiment. Deze productlijn is met name interessant voor system integrators om toe te passen in professionele narrowcasting en broadcasting projecten. Daarnaast is de `Atlona Consumer Electronics` productlijn een interessante aanvulling voor wederverkopers van consumentenelektronica. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van uitgebreide home theater systemen is nu een ruim aanbod van producten beschikbaar.

"De opmars van videoschermen in publieke ruimtes is niet meer te stuiten", zegt Walter Harrewijn, eigenaar van Aventum. "Het aansluiten van deze schermen is met de vele videostandaarden een complexe zaak. Wij merken dat onze system integrators daarom behoefte hebben aan een compleet assortiment van signaaldistributieproducten om deze schermen goed aan te sturen. Met de samenwerking met Atlona verwachten we aan deze wens te kunnen voldoen."

Aventum is een Nederlandse distributeur van audiovisuele connectiviteitsproducten met een netwerk van 300 dealers in de Benelux. Dealers van Aventum hebben beschikking tot 4000 producten van de merken Abtus, Barix, Muxlab, Reach, Vaddio en nu dus ook Atlona. Voor meer informatie: www.aventum.eu


EDITORS' CHOICE