NIEUWS

Control4

Redactie AV & Domotica | 21 augustus 2009
(Ingezonden mededeling)

`Draadloze` domotica zonder draden?
Als het van de CardAccess bewegingsmelders afhangt in ieder geval wel.

Onder `draadloos` moeten we overwegend nog verstaan dat de bedrading `elders` werd aangebracht. Een `draadloze` router bijvoorbeeld gebruikt nog steeds een fysieke verbinding met het internet, verder is voeding noodzakelijk waardoor draden eveneens een must blijven.

Bij het openen van de verpakking van de CardAccess bewegingsmelder merken we op dat er bitter weinig in de doos zit: Een bewegingsmelder, 2 schroefjes, een muurbeugeltje, 1 batterij. Geen draden. De bewegingsmelder communiceert volledig draadloos (via Zigbee) met de Control4 Home Controllers. Naargelang de geprogrammeerde scenario’s gaat het batterijtje 3 tot 4 jaar mee, via het scherm van uw televisie bijvoorbeeld wordt u gewaarschuwd van zodra het batterijtje bijna aan vervanging toe is. Ons apparaatje is tevens uitgerust met een luxmeter, zodat uw (Control4) verlichting pas zal worden aangeschakeld als er echt niet meer voldoende daglicht is. Alles wordt geprogrammeerd op maat, volgens de wensen van de eindklant.

Naar functies toe houdt het trouwens niet op bij alleen maar verlichting, als we deze bewegingsmelder bespreken. De producten van CardAccess zijn immers gecertificeerd voor de domotica van Control4 en dat geeft mogelijkheden.

Enkele andere toepassingen vermelden we kort hieronder.

• Waarschuwing aan de hand van een e-mail, in geval van indringers in de woning tijdens uw afwezigheid. (Via computer, PDA, Blackberry, … .)
• Gordijnen, rolluiken en poorten kunnen automatisch worden gesloten als de duisternis valt.
• Pop-up van de IP camera’s op televisiescherm of Control4 touch screens, zodra iemand de voordeur nadert.
• Uitschakelen van de Control4 thermostaat, als de bewegingsmelder na een uur geen aanwezigheid meer opmerkt in de desbetreffende ruimte.
• Zelfs uw Blu-ray speler kan automatisch worden gestart van zodra u uw thuisbioscoop binnenstapt, gezien Control4 domotica zo’n beetje alles integreert, zonder onbetaalbaar te worden.
CardAccess voorziet eveneens een aantal andere oplossingen voor huisautomatisering in woningen waar door omstandigheden geen buskabel kan worden voorzien. We denken hierbij aan de integratie van rolluiken, elektrische open haard, raam- en deursensoren, gordijnen, het scherm van uw projector, pompen voor siervijvers, sproeiers voor gazons, … en nog zoveel meer.

De implementatie van de oplossingen van CardAccess gaat steeds gepaard met de installatie van een Control4 Home Controller. Deze controller zorgt er tevens voor dat de gewenste woningfuncties bedienbaar worden vanaf het televisiescherm (“On-Screen Navigator”) en de bijgeleverde universele afstandsbediening. De producten van CardAccess en Control4 zijn verkrijgbaar via het dealernetwerk van Control4 Benelux.
Meer informatie kan u vinden via www.control4.be of via www.control4.nl
Didier Van Landuyt Control4 BeNeLux B.V.B.A. info@control4.be +32 (0)473 21 99 97 +32 (0)11 887 952

EDITORS' CHOICE