NIEUWS

Netgear Gigabit Smart Switches

Redactie AV & Domotica | 12 juli 2009
(Ingezonden mededeling)

NETGEAR introduceert allereerste Gigabit Smart Switches productlijn voor het MKB met power-over-ethernet en stacking mogelijkheden
NETGEAR’s nieuwe Advanced Smart Switches leveren schaalbare high-performance IP netwerk convergentie voor het MKB

Rotterdam — 30 juni 2009 — NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), wereldwijd leverancier van technologisch innovatieve netwerkproducten, kondigt vandaag twee nieuwe ProSafe® Advanced Gigabit Smart Switches aan: de GS724TPS en de GS748TPS. Dit zijn de eerste en enige Gigabit Smart Switches ontwikkeld voor het MKB die Gigabit connectiviteit, power-over-ethernet (PoE) en stacking met elkaar op een platform combineren. Dit maakt deze switches ideaal voor de ondersteuning van geconvergeerde netwerken.

Steeds vaker zien klanten in het MKB de voordelen van geconvergeerde netwerken. Deze netwerken voorzien in draadloze connectiviteit, VoIP en data. Het gaat hierbij niet alleen maar om kostenbesparing, maar ook om efficiency en uitgebreidere diensten. De GS7xxTPS productlijn is speciaal ontworpen voor het MKB om de bestaande infrastructuur om te zetten naar een geconvergeerd netwerk, dat draadloze LANs, VoIP telefoons of IP-PBXs en video teleconferencing mogelijk maakt. Met PoE mogelijkheden op alle poorten en Auto Voice VLAN toepassingen helpen de switches de klant bij het eenvoudig instellen van PoE-enabled IP telefoons en draadloze toegangspunten, wanneer ze maar willen en zonder dat de bedrade netwerkinfrastructuur daarvoor aangepast hoeft te worden. Bovendien ondersteunen de eerste vier poorten op iedere switch ook PoE+, gebaseerd op de IEEE802.3at standaard. Dit maakt het mogelijk netwerkapparatuur die meer vermogen vraagt (tot 30W) aan te sluiten. Te denken valt dan aan draadloze multichannel toegangspunten, IP telefoons met touch screen en pan-tilt IP-cameras met zoomfunctie. Een GS7xxTPS switch voorziet het MKB van alle power of Ethernet behoeften die er nu en in de toekomst zijn.

“Het MKB maakt steeds meer gebruik van VoIP, draadloze en andere converged netwerktechnologieën om hun bedrijven productiever te maken en hun netwerken beter te stroomlijnen. Hiervoor hebben zijn geavanceerde swichting infrastructuren nodig die de huidige en toekomstige behoeften ondersteunt,” zegt Richard Jonker, Country Manager Benelux bij NETGEAR. “Onze ProSafe GSxxTPS series van Advanced Gigabit Smart Switches voldoen aan de eisen om belangrijke toepassingen zoals op VoIP-gebaseerde callcenters en kantoren en organisaties met unified wireless en wireline netwerken. De GSxxTPS series biedt prestatie, gebruikersgemak, schaalbaarheid, en betrouwbaarheid door tegen een betaalbare prijs de juiste combinatie van toepassingen te ondersteunen.”

Ontwikkeld voor high-performance, gemakkelijk beheer en schaalbaarheid, is de GS7xxTPS series de eerste Stackable Smart Gigabit Switches. Er zijn twee HDMI poorten die tot 20 Gpbs stacking brandbreedte levert op iedere switch. Klanten kunnen tot maximaal 6 switches of 288 poorten stappelen en deze beheren via één IP adres. De stacking toepassingen bevatten tevens redundancy en zijn hot-swappable. Aangezien het uitbreidingen zijn van de NETGEAR Gigabit Stackable Smart Switch familie kunnen de GS724TPS en GS748TPS gestapeld worden met GS7xxTS switches (GS724TS and GS748TS). Hiermee is de bescherming van eerdere investeringen gewaarborgd.

Als nieuwe leden van de NETGEAR ProSafe Advanced Smart Switch familie zijn de GS724TPS en de GS748TPS tevens uitgerust met een complete reeks van uitgebreide toepassingen waaronder access control lists (ACL), 802.1x poort authenticatie, verbeterde QoS, rate beperking en IGMP snooping. Hiermee wordt MKB-bedrijven een grote mate van beveiliging, hogere quality of service en hoge beschikbaarheid geboden. Een intuïtieve webbrowser interface voorziet simpele maar uitgebreide beheermogelijkheden.

“Met de introductie van de GS724TPS en GS748TPS voldoet NETGEAR aan de vraag uit de beveiligingsmarkt naar netwerkswitches voorzien van High PoE,” zegt Marc van der Putten, Product manager Video & IP, van beveiligingsdistributeur ADI-Gardiner, onderdeel van Honeywell. “Bestuurbare IP camera’s worden hiermee voorzien van voeding zonder dat daar aparte bekabeling voor aangelegd hoeft te worden. Daarnaast kunnen de buitenbehuizingen nu worden toegepast met een verwarmingselement gevoed via HPoE. Middels deze switches kunnen tevens de datastromen van grote hoeveelheden camera’s op de juiste wijze worden gemanaged.”

Toepassingen van de GS7xxTPS:

“Smart” Management Features:
Het MKB kan alle ProSafe Gigabit Stackable Smart Switches beheren als één systeem met de eenvoudige webtoepassing (waaronder één IP adres, automatische master back-up en automatische firmware synchronisatie tussen alle stacks en de master). Deze switches zijn ook voorzien van SNMP (v1, 2 en 3) om data te verzamelen en te volgen zodat de kwaliteit van het netwerk gevolgd kan worden. Ook kunnen apparaten en kritische IT beheerstoepassingen en regels gecontroleerd worden. SNMP v2c wordt in de regel meer ingezet aangezien deze betere rapportagefuncties heeft dan SNMP v1. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in uitgebreidere beveiligingstoepassingen kunnen opteren voor SNMP v3, die ook data-encryptie heeft. Ook deze switches kunnen beheerd worden door NETGEAR ProSafe Network Management Software (NMS100) en werken met andere SNMP-based management software.

Verbeterde beveiliging:
De switches bieden geavanceerde beveiligingsmogelijkheden voor het MKB, waaronder 802.1x voor authenticiteit en ACL filtering om netwerkverkeer toe te staan of te weigeren op basis van MAC en/of IP adressen.

Verbeterde Quality of Service (QoS):
Voorrang geven aan belangrijk netwerkverkeer zorgt ervoor dat deze efficiënt wordt afgeleverd, zelfs tijdens opstoppingen tijdens hoge mate van netwerkverkeer. Bedrijven die bijvoorbeeld netwerktelefonie of videoconferencing gebruiken moeten dit real time verkeer voorrang kunnen geven boven minder belangrijk verkeer zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. De ProSafe Gigabit Stackable Smart Switches biedt uitgebreide QoS features zoals een 802.1p gebaseerde prioritering, Layer 3-based (DSCP) prioritering en rate beperking.
Met de 24/7 technische ondersteuning worden bedrijven direct doorverbonden met ervaren switching experts van NETGEAR. Met de NETGEAR ProSafe GS7xx productlijn van Advanced Gigabit Ethernet Smart Switches krijgt het MKB een nieuw instrument in handen om de zakelijke activiteiten uit te bouwen. De GS724TPS en de GS748TPS zijn vanaf juli 2009 wereldwijd verkrijgbaar via resellers. Alle ProSafe producten hebben levenslange NETGEAR garantie en optionele ProSupport onderhoudspakketten. Meer informatie over de volledige NETGEAR ProSafe Advanced Smart Switches is beschikbaar op: www.netgear.com/Products/Switches/AdvancedSmartSwitches.aspx


Over NETGEAR

NETGEAR (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Met de producten van het bedrijf kunnen gebruikers internetverbinding, randapparaten, data, digitale multimedia content en toepassingen delen met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. NETGEAR is een ENERGY STAR®-partner en levert producten die de uitstoot van broeikasgassen helpen beperken doordat ze voldoen aan de strenge specificaties van de Amerikaanse overheid op het gebied van energiegebruik. Het hoofdkantoor van NETGEAR bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl

EDITORS' CHOICE