NIEUWS

Amacom Datalocker

Redactie AV & Domotica | 16 juni 2009
(Ingezonden mededeling)

Veilig mobiel data vervoeren

Sittard, 28 mei 2009 - Het vervoeren van gevoelige en vertrouwelijke gegevens is precair in de wereld van het ‘nieuwe werken’, waar werknemers steeds mobieler worden en informatie steeds vaker wordt gedeeld, waardoor data portabiliteit steeds belangrijker wordt. Amacom’s Data Locker is een nieuwe draagbare, gecodeerde en encrypted harde schijf waarmee veilig vervoer van data gegarandeerd is.

In de trein en op het vliegveld werken is de gewoonste zaak geworden, waar ook ter wereld. Werknemers zijn zeer mobiel en de laptop hebben zij voortdurend onder hun arm. Hierdoor is er een verhoogd risico dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen vallen. Met een Data Locker is gevoelige en vertrouwelijke informatie veilig. Vooral voor werknemers uit branches waar veel met gevoelige informatie wordt omgegaan zoals, banken, overheden, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven is deze nieuwe draagbare beveiligde harde schijf een uitkomst.

Data Locker wordt geproduceerd door Amacom en is een draagbare USB 2.0 harde schijf, 128 of 256 bit AES hardware encryptie, en beveiligd door een pincodering.


Encryptie in combinatie met pincodering


Een hardware based encryption chip is geïntegreerd in de Data Locker om gegevens te coderen en decoderen met behulp van military grade AES/CBC-modus encryptie, zodat er geen afname in de lees en schrijf prestatie is. Uniek is de achtiencijferige pincode die moet worden ingegeven op het LCD touch screen authenticatiesysteem om data te kunnen lezen of schrijven. De externe harde schijf is gepersonaliseerd; slechts één pincode geeft toegang tot de data. Na negen maal verkeerd ingeven van de pincode dient er een nieuwe encryptionkey gegenereerd te worden waarbij alle data gewist wordt. De authenticatie, ofwel het vaststellen van de identiteit van de gebruiker, wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten, zodat bijvoorbeeld keyloggers, brute force attacks en virussen geen kans van slagen hebben. De combinatie van versleuteling en beveiliging via encryptie en een pincode zorgt niet alleen voor het hoogst mogelijke beveiligingsniveau van de draagbare harde schijf, maar ook dat er geen driver en software nodig zijn. Romain Cohen-Gonsaud, European Branche Manager bij Origin Storage Limited: ‘Nederlandse ondernemers hoeven niet meer bang te zijn dat gevoelige informatie van hun organisatie op straat komt te liggen en dat de reputatie van hun bedrijf op het spel gezet wordt.’


Specificaties

Data Locker is verkrijgbaar in de capaciteiten:160 GB, 320 GB of 500 GB.
Interface: Hi Speed USB 2.0.
Drive specificaties: 2.5 Inch SATA, 5400 RPM, 8 MB Buffer.
Bus transfer rate: up to 480 Mb/sec.
OS Compatibility: Compatible with all.
Operating shock: 2,940 m/s2 (350G) 2ms.
MTBF: >300,000 power on hours.
Temperatuur tijdens functioneren: 5 tot 55 °C.
Afmetingen metalen behuizing: 127x76 x20 mm.
Gewicht: 256 gram.

De USB-kabel van de Data Locker heeft twee uitgangen, zodat wanneer extra stroomvoorziening nodig is aan de kant van de computer een tweede USB-poort gebruikt kan worden.
Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: Data Locker Pro AES 128bit voor overheidsinstanties, MKB en het onderwijs en Data Locker Enterprise AES 256bit voor defensie en transport van extreem gevoelige data.
De adviesprijzen lopen uiteen van € 249,- tot € 349,- voor de PIN Protected Pro AES 128bit, afhankelijk van het aantal GB’s.
Data Lockers zijn verkrijgbaar via Ingram Micro en via diverse webshops.


Over Amacom

Amacom is een merknaam van Origin Storage Ltd. Amacom staat bekend om het op de markt brengen van innovatieve ideeën die betaalbaar zijn voor het grote publiek, zonder aan kwaliteit en klantenservice in te boeten. De vraag naar databeveiliging vanuit de markt bestaat al langer en Origin Storage en Amacom hebben al in 2004 een encrypted drive back gelanceerd, de Encryp2disk. Kosten nog moeite zijn gespaard bij de ontwikkeling van de Data Locker, de nieuwe pinbeveiligde en encrypted draagbare harde schijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Origin Storage heeft de EMEA rechten voor het product.
Voor meer informatie zie www.originstorage.com

EDITORS' CHOICE