NIEUWS

Netgear MKBsegment

Redactie AV & Domotica | 16 juni 2009
(Ingezonden mededeling)

Vooraanstaand analist Gartner kwalificeert NETGEAR als beste verkoper van instap storage-producten

Rotterdam — 9 juni 2009, NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), vooraanstaand leverancier van netwerkproducten, kondigt vandaag aan dat Gartner® heeft bevestigd dat NETGEAR wereldwijd marktleider is op het gebied van zakelijke Network-Attached Storage (NAS) systemen die onder het bedrag van $5,000 verkocht worden. Bovendien concludeert Gartner® dat NETGEAR tot de top zes fabrikanten van de markt van zakelijke NAS producten behoort.
Gartner’s rapport van april 2009: ‘Market Share: Network Attached Storage/Unified Storage, Worldwide, 2009’ bevestigt dit marktleiderschap op basis van onderzoek naar de totale omzet en aantallen verschepte units in 2008. Deze evaluatie positioneert NETGEAR in de top van de meest toonaangevende leveranciers in de industrie.

NETGEAR Benelux beaamt de conclusies van Gartner® voor de regio. “Over de hele lijn van NETGEAR storage-producten zien wij een stijgende lijn.” Aldus Richard Jonker country manager van NETGEAR Benelux. “NETGEAR levert kwalitatief hoogwaardige en eenvoudig te gebruiken storage-producten met 5 jaar garantie en doorlopende technische ondersteuning. Dat tezamen maakt NETGEAR voor partners en gebruikers in opgaande lijn de meest voor de hand liggende keuze.”

In het rapport vergeleek Gartner de eindejaarsresultaten van NAS/unified storage solution vendors van 2008 met die van 2007 en concludeerde dat NETGEAR consistent in de top meedraait. In de markt van storage-oplossingen met een prijs lager dan $5,000 becijferde Gartner dat NETGEAR 23 procent marktaandeel heeft als het aankomt op leveranciersomzet. Bij aanbieders van storage-oplossingen onder de $25,000 was dat een derde plaats. De omzetgroei in dit segment, becijferde Gartner, was 127 procent. NETGEAR bewijst met deze hoge positionering traditioneel sterke partijen in de markt van producten achter zich te laten als de omzetcijfers vergeleken worden met alle belangrijke aanbieders van NAS producten. NETGEAR’s ReadyNAS oplossingen hebben 24/7 technische ondersteuning en standaard 5 jaar garantie. Bovendien kunnen gebruikers de nu beschikbare ReadyNAS Vault Internet backup service nu 30 dagen gratis proberen.
Meer informatie over het hele ReadyNAS portfolio is beschikbaar op: www.readynas.com

EDITORS' CHOICE