DefinitiveTechnology


| 14 april 2009 | Definitive Technology
(Ingezonden mededeling)

Vanaf mei aanstaande levert Definitive Technology een serie `verdwijnende` inbouwluidsprekers, de, zoals zij zelf zeggen, "Disappearing In-Wall" modellen

De serie bestaat uit zes ronde, een rechthoekig model en twee vierkante typen en zijn door hun kleine diameter, verborgen montageflens en microperforatiegrills nauwelijks zichtbaar. De nieuwe luidsprekers zijn net zo simpel te monteren als de traditionele inbouwluidsprekers van Definitive Technology en er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig.

Tijdens de Cedia Expo september vorig jaar werden de speakers al enthousiast ontvangen door installateurs en domoticaspecialisten die al snel ontdekten dat ze voldeden aan de hoogste eisen en toch eenvoudig geïnstalleerd konden worden. Charles O’Meara van The Absolute Sound magazine sprak van een absolute doorbraak op dit gebied die de trend zal worden voor architecturaal toe te passen luidsprekers. Bezoekende dealers prezen de innovatieve wijze waarop de grill geplaatst kan worden: in tegenstelling tot wat bij traditonele modellen het geval is (lastig positioneren in een nauwe opening) worden bij de Disappearing-In-Wall speakers magneetjes toegepast die ervoor zorgen dat de grill snel op z’n plaats zit, daarbij kostbare tijd besparend.

In het bijzonder werden door die installateurs de twee kleinste modellen met enthousiasme begroet, de Disappearing-In-Wall 3.5R (8,9 cm nominale driver diameter) en Disappearing-In-Wall 4.5R (10,8 cm driver) goed passend bij de vraag naar kleine inbouw lichtarmaturen. De afmetingen werden ideaal bevonden om onopvallend in moderne plafonds te monteren.
"Er zijn eerder pogingen ondernomen om plafond inbouwluidsprekers van dit formaat te ontwikkelen maar die waren niet succesvol doordat montage lastig was en de prestaties tegenvielen" meldde de CEO van Definitive Technology Sandy Gross. "We hebben de Disappearing-In-Wall serie ontworpen met het oog op een even simpele installatie als onze huidige UIW serie en hebben er tegelijkertijd voor gezorgd dat de prestaties navenant zijn aan de verwachtingen die onze bestaande klanten hebben door hun ervaringen met de BDSS (Balanced Double Surround System) technologie." Deze door Definitive Technology zelf ontwikkelde ophanging -die ook gebruikt wordt in de Mythos topmodellen- maakt het mogelijk meer lage tonen te produceren bij een beperkte diameter dan een met een standaard ophanging uitgeruste grotere luidspreker. Voorbeeld: een 9 cm unit heeft dezelfde dynamiek als een 13 cm type terwijl de 13 cm presteert als een 17 cm luidspreker. De 2,5 cm aluminium dometweeter is in een speciale behuizing gemonteerd die ongewenste diffractievervorming tegengaat en in elke(!) richting verstelbaar is. Samen met een complex instelbaar scheidingsfilter (een schakelaar is op het chassis gemonteerd en eenvoudig toegankelijk) wordt gezorgd voor een levensechte weergave met een prima spreiding van het geluid. eigenschappen die er in het verleden voor gezorgd hebben dat Definitive Technology een van de best besproken en geteste merken in de wereld is.

De Disappearing-In-Wall serie bestaat uit vijf ronde tweeweg modellen, een ronde single stereo luidspreker, twee vierkante tweeweg modellen en een rechthoekig bipolair type voor surroundtoepassingen. Brandvertragende kapsels zullen binnenkort leverbaar zijn. De Disappearing-In-Wall serie is een uitbreiding van de bestaande succesvolle serie Ultimate In-Wall en Reference serie Architectural inbouwluidsprekers van DefTech.


Over Definitive Technology

Definitive Technology heeft zich vanaf de oprichting in 1990 gericht op het ontwerpen en fabriceren van luidprekers voor thuis- en thuistheater toepassingen en is opgericht door Sandy Gross, Don Givogue and Ed Blais, audiofielen en bijna hun leven lang experts in akoestiek en het ontwerpen van luidsprekers. Definitive Technology is gevestigd in Baltimore Maryland en onderdeel van de Directed Electronics groep (NASDAQ, DEIX) van consumenten elektronica en wordt wereldwijd geïmporteerd door audio/ videospecialisten in 30 landen.

Meer informatie: Dimex Reference Audio Equipment René Degens 070-4042647
rene@dimex.nl / info@dimex.nl / www.dimex.nl
MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »