NIEUWS

Mijn Huis Mijn Architect


Redactie AV & Domotica | 08 april 2009
(Ingezonden mededeling)

Het open huizen weekend Mijn Huis Mijn Architect maakt zich op voor een nieuwe (en tevens 10de) editie.

Dit jaar opnieuw kunnen toekomstige bouwers en verbouwers woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel en dit in het bijzijn en onder begeleiding van de architect.

Op zaterdag 26 en zondag 27 september zetten honderden architecten en hun bouwheren de deuren open van hun meest recente realisaties, telkens van 14.00 tot 18.00.


Mijn Huis Mijn Architect is een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en heeft tot doel het brede publiek in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect. De beste manier om de juiste keuze te maken in het (ver)bouwproces is bestaande realisaties te gaan bekijken. Face-to-face communicatie met de architect in de setting van een concreet, gerealiseerd ontwerp is veruit de meest uitgelezen manier om zich te laten inspireren en tips te krijgen.
Naar aanleiding van dit groot publieksevent – dat vorig jaar nog zowat 26.000 bezoekers trok – wordt ook een “ideeënboek” uitgegeven waar alle deelnemende projecten in staan. Het ideale voorbereidingsmiddel voor dit open huizen weekend. Geïnteresseerde architecten kunnen zich inschrijven vanaf 20 april en dit tot 5 juni. Eind juni wordt bekend gemaakt welke projecten door de vakjury – bestaande uit de provinciale vertegenwoordigers van de orde van architecten-vlaamse raad – werden weerhouden om uiteindelijk deel te nemen aan het open huizen weekend.Inschrijven en alle informatie: www.mijnhuismijnarchitect.com of via info@mijnhuismijnarchitect.com

EDITORS' CHOICE