NIEUWS

Polycom VVX1500

Redactie AV & Domotica | 07 april 2009
(Ingezonden mededeling)

Polycom pioniert met vooruitstrevende IP-telefonie, hoogstaande videokwaliteit en ruime integratiemogelijkheden met belangrijke bedrijfsapplicaties

Amsterdam, Maart 27 , 2009 – Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), de wereldwijde leider in telepresence, videocommunicatie- en telefonieoplossingen, lanceert de VVX 1500, een bundeling van telefonie, videoconferencing (met geintegreerde voice over IP (VoIP), gepersonaliseerde webcontent en integratie met de belangrijkste bedrijfsapplicaties. De VVX 1500 is voorzien van een gevoelige touch-screen, een breed LCD kleurenscherm, en Polycom HD Voice-technologie met hoge resolutie om multimediacommunicatie naar een niet eerder vertoond niveau te brengen.

VVX 1500 is bovenal een open system (API): derde partijen en ontwikkelaars kunnen zonder probleem de technologie integreren in allerlei bedrijfsapplicaties, zoals unified communications, customer relationship management (CRM) en agenda managementsystemen. De VVX 1500 komt gebundeld op de markt, met applicaties zoals de Polycom Productivity Suite. Hiermee kunnen gebruikers audio conferenties beheren via het eigen scherm of gesprekken opnemen via de USB-poort van de eigen telefoon. De VVX 1500 wordt geleverd met een gratische Web-dienst, My Info Portal. Hiermee kunnen gebruikers allerhande gepersonaliseerde informatie opvragen, ook wanneer het eigen toestel niet in de voice- of video-optie staat.
De VVX 1500 maakt gebruik van hetzelfde Session Initiation Protocol (SIP) als Polycoms SoundPoint® IP and SoundStation® IP desktop-systeem. Bovendien zal VVX 1500 binnenkort het certificaat van SIP video-certified krijgen, een certificaat gegeven door meer dan 30 VIP and VoIP Field Verified call control partners van Polycom, zoals BroadSoft, Deltapath, NEC Sphere, Objectworld en Zultys.

BroadSoft, een belangrijk partner van Polycom voor VoIP-applicaties levert een belangrijke bijdrage aan de introductie van de VVX 1500. Mike Tessler, CEO van BroadSoft legt uit: “We zien een sterk groeiende vraag vanuit onze service providers en klanten om video voortaan te integreren in ons call control-platform. In de afgelopen jaren hebben we een erg goede relatie met Polycom opgebouwd. Met name op het gebied van VoIP-oplossingen. De VVX 1500 is voor ons bijzonder interessant, omdat hij veel meer mogelijkheden biedt dan een traditioneel video-telefoonsysteem.”.

Polycoms spraak- en video-oplossingen helpen bedrijven om de carbon-voetprint werkelijk te verminderen en daardoor veel milieuvriendelijker te functioneren. Zijn technologie maakt het mogelijk om virtueel met mensen in contact te komen, ongeacht afstand of tijd. Naast zijn belangrijke “groene” pluspunten heeft de VVX 1500 nog een belangrijk ander voordeel: hij verbruikt heel weinig energie, doordat hij gebruik maakt van stroom over Ethernet (PoE). De VVX 1500 gebruikt zo de helft minder energie dan gelijkwaardige andere producten. De smart-motion technologie dimt het scherm in een power-save-toestand wanneer niemand meer op kantoor aanwezig is.


Beschikbaarheid

De Polycom VVX 1500 is beschikbaart vanaf Maart en verkrijgbaar bij de bekende Polycom distributeurs. Voor meer info: www.polycom.com/vvx1500.

Over Polycom

Polycom, Inc. (NASDAQ: PLCM) is de wereldleider in telepresence-, video-, en telefonieoplossingen en een visionair ontwikkelaar van communicatie die mensen helpt verbinden en eender waar samenwerken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.polycom.com

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Polycom
Laura Cieraad
Tel: +31 (0)20 581 49 20
Laura.cieraad@polycom.com
Creative Strategies
Benita Dreesen
Tel: +32 (0)2 267 41 60
bdreesen@creative-strategies.eu.com

EDITORS' CHOICE