NIEUWS

Tandberg T3

Redactie AV & Domotica | 26 maart 2009
(Ingezonden mededeling)

Amsterdam, 25 maart 2009 - Ahold heeft een contract ondertekend met het Amsterdamse bedrijf Imotions voor het installeren van Tandberg Telepresence apparatuur in vijf internationale kantoorlokaties van het concern.

Identieke interieurs en verlichting Telepresence is een vorm van video-vergaderen waarbij mensen elkaar ‘live’ via beeldschermen zien, en met elkaar kunnen praten. De deelnemers kunnen fysiek duizenden kilometers van elkaar zijn verwijderd, maar door het gebruik van identieke interieurs en verlichting lijkt het alsof ze gezamenlijk in één en dezelfde ruimte aanwezig zijn. Ahold, moedermaatschappij van onder andere Albert Heijn, laat de video-vergaderapparatuur installeren in Amsterdam, Zaandam, Praag, Carlisle (V.S.) en Boston.Speciaal glasvezelnetwerk


Voor het video-vergaderen legt Imotions speciaal voor Ahold een razendsnel glasvezelnetwerk aan. Voor de kenners: het netwerk kan 20 Mb per seconde uploaden en downloaden. De televisieschermen die Ahold gebruikt bij het video-vergaderen zijn 165 centimeter is doorsnee zodat de collega’s aan de andere kant van de lijn levensgroot te zien zijn. En haarscherp, dankzij High Definition camera’s.

Voor meer informatie www.imotions.nl


EDITORS' CHOICE