NIEUWS

Congres Smart Homes

Redactie AV & Domotica | 16 maart 2009
Op woensdag 1 april 2009 organiseert Smart Homes het congres "Domotica voor duurzaam, veilig en comfortabel wonen" in het Evoluon te Eindhoven.
Tijdens dit congres staat alles in het teken van functionaliteiten die binnen de woon- & leefomgeving het comfort verhogen, bijdragen aan een veilig gevoel maar die ook uitmonden in o.a. energiebesparing. Er wordt gekeken naar woningen maar ook naar woon(zorg)complexen. Verder is er veel aandacht voor samenwerking, plan van aanpak en integratie! Het congres van Smart Homes heeft dit jaar een geheel nieuwe opzet. Voor u betekent dit; 20 lezingen, paneldiscussies en vier verschillende thema`s die belicht worden.


Programma
Het programma bestaat uit twee gedeelten. In de ochtend zullen 3 key-note sprekers hun visie geven op o.a. ervaringen gebruiker/bewoner, de stand van zaken op het gebied van domotica en de creatie van netwerken die moet zorgen voor de uitrol van domotica. In de middag starten we het verdiepingsprogramma. Er zijn vier thema`s namelijk:
- Warmte in Slimme Woningen
- Veiligheid & Toegangscontrole
- Entertainment & Comfort
- Samenwerking, Integratie & Plan van Aanpak
Elke thema bestaat uit 4 verschillende lezingen(ervaringen uit de praktijk & cases) en wordt afgesloten met een interactieve discussie.


Enkele quotes sprekers
Ad van de Ven
"Een gebouw moet zó ontworpen zijn dat het meerdere generaties technische installaties kan overleven"
Vincent van Hoegaerden
"Met z`n allen werken aan duurzame warmte voor iedereen, een bron van comfort en welvaart"
Gerard Donkers
"Wat heeft u aan domotica als er niet naar u wordt geluisterd?"
Stef vd Meulenbroucke
"Techniekbestekken zijn nog al vaak een steriele statistische momentopname, ver van alle realiteit"

EDITORS' CHOICE