NIEUWS

LinksysTrendMicro


| 18 februari 2009
Home Network Defender biedt ouderlijk toezicht, virusbescherming en rapportage van netwerkactiviteit voor een betere beveiliging van het thuisnetwerk
 
Amsterdam - 17 februari 2009 - Cisco® en Trend Micro hebben de handen ineen geslagen en de beveiligingssoftware van Trend Micro geïntegreerd in draadloze Linksys by Cisco-routers om gezinnen meer veiligheid te bieden. Deze uitgebreide beveiligingsoplossing zorgt voor bescherming van computers en andere apparatuur die aangesloten zijn op het thuisnetwerk, zoals spelcomputers, Wi-Fi-telefoons en mediaspelers. De samenwerking heeft geleid tot de introductie van Home Network Defender, een beveiligingsoplossing van Trend Micro met functionaliteit zoals Safe Web Surfing, ouderlijk toezicht en rapportage van gebruikersactiviteit, die is geïntegreerd in een aantal Linksys by Cisco Wireless-N-routers. Home Network Defender helpt bij de detectie en uitschakeling van internetbedreigingen, zoals online fraude, oplichting, phishing en virussen, nog voordat ze het thuisnetwerk kunnen binnendringen.
 
Feiten/belangrijke kenmerken
Doordat met Home Network Defender van Trend Micro schadelijke websites en content al op de router worden geïdentificeerd, voorziet Home Network Defender het hele gezin van online beveiliging. Ouders kunnen zowel thuis als op afstand de afzonderlijke netwerkactiviteit bekijken en beheren. Enkele kenmerken van Home Network Defender zijn:
·         Safe Web Surfing: helpt bij het beschermen van gebruikers tegen internetbedreigingen doordat het beveiligingsrisico real-time wordt geëvalueerd en websites en links die als schadelijk worden aangemerkt, worden geblokkeerd. Home Network Defender biedt drie beveiligingsniveaus en helpt pogingen tot diefstal van creditcard- of bankrekeningnummers te verijdelen. Continue updates zorgen ervoor dat de meest recente websites die gevaar op kunnen opleveren, maar ook legitieme websites die risico’s kunnen bevatten, worden herkend. Dit is vooral handig voor spelcomputers met een internetbrowser die over geen of zwakke internetbeveiliging beschikt.
·         Ouderlijk toezicht: ouders kunnen door het instellen van regels ervoor zorgen dat kinderen alleen bepaalde website-inhoud kunnen zien en ook de internettoegang beperken tot specifieke tijdstippen. In tegenstelling tot andere producten die een aantal van deze voorzieningen bieden, werkt Home Network Defender op routerniveau, waardoor het zelfs de slimste whizzkids te slim af is en ervoor zorgt dat ze de internetinstellingen niet op hun pc kunnen wijzigen, terwijl het ook voorkomt dat beginnende internetgebruikers per ongeluk op compromitterende websites terechtkomen of persoonlijke gegevens prijsgeven aan derden.
·         Rapporten van netwerkactiviteit: ouders kunnen de netwerkapparaten en ‑activiteit bewaken. Indringers op het netwerk worden onmiddellijk gedetecteerd en geblokkeerd, terwijl het ook mogelijk is rapporten van overtredingen van de toezichtregels te bekijken. Met hun unieke wachtwoord kunnen ouders vanuit elke locatie ter wereld de rapportage inzien.
·         Antivirus: Home Network Defender wordt geleverd met vier licenties voor Trend Micro™ AntiVirus plus AntiSpyware als aanvulling op de internetbeveiliging op de routers, waardoor een meerlagige bescherming ontstaat.
·         Eenvoudiger in het gebruik: doordat de beveiligingssoftware zich op de router bevindt, hoeft de software niet op elke afzonderlijke pc te worden geïnstalleerd. De Linksys Easy Link Advisor (LELA) helpt bij de configuratie van ouderlijk toezicht op een apparaat; ouders hoeven alleen maar op het pictogram van het apparaat te klikken en de gewenste instellingen op te geven.
Quotes
“Onze vooraanstaande beveiligingssoftware levert samen met de eersteklas Linksys by Cisco-routers een krachtige oplossing voor de beveiliging van thuisnetwerken op”, aldus Carol Carpenter, Vice-President Global Marketing van de Trend Micro Consumer Business Unit. “We zijn verheugd dat we een intelligente en doeltreffende beveiligingsoplossing voor thuis kunnen bieden, zodat gezinnen optimaal en real-time worden beschermd tegen de nieuwste internetgevaren terwijl ze ten volle kunnen genieten van online activiteiten.”
“Home Network Defender biedt revolutionaire bescherming tegen internetgevaren nog voordat ze het thuisnetwerk binnendringen, terwijl het ouders ook meer inzicht geeft in de activiteiten van de gezinsleden. Dit product beschermt niet alleen pc’s, maar alle aangesloten apparatuur en is een must voor iedereen die zijn of haar gezin veilig wil laten internetten”, aldus Greg Memo, Vice- President en General Manager Products, Cisco Consumer Business Group.

Marktbeschouwing
·        Sinds 2005 zijn de webrisico’s met bijna 2000 procent toegenomen; 50 procent van de risico’s is gedownload door gebruikers die onbekende of schadelijke websites bezochten (Trend Micro Threat Research, 2009).
·        34 procent van de tieners gaf aan dat zij online ongewenst geconfronteerd werden met pornografisch materiaal; bij 40 procent daarvan kwam dit voort uit online zoekopdrachten, bij 17 procent uit koppelingen binnen andere websites en bij 12 procent uit typefouten in webadressen (Wolak, Finkelhor, Mitchell 2006).
·        79 procent van de tieners zegt dat zij met weinig ouderlijk toezicht internetten (Childnet International, 2007).

Prijs en verkrijgbaarheid
Home Network Defender is een softwareoplossing die beschikbaar is op bepaalde Linksys by Cisco Wireless-N-routers en biedt beheermogelijkheden voor internetbeveiliging en bescherming voor IP-apparaten in een thuisnetwerk. De adviesprijs is €64,95 per jaar met een gratis proefperiode van 30 dagen. Bestaande gebruikers van een Linksys by Cisco WRT610N of WRT160N router kunnen ook gebruikmaken van dit aanbod en hun firmware nu bijwerken via:
www.linksysbycisco.com/LinksysByCisco/en/promo/Home-Network-Defender
Home Network Defender zal beschikbaar zijn voor bepaalde N-routers en zal geïntegreerd worden in nieuwe Linksys by Cisco WRT610N routers met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Overige bronnen
·        Word Facebook-fan van Cisco “Digital Cribs“ en “LinksysbyCisco” en nodig uw vrienden uit om ook aan het gesprek deel te nemen.
·        Het Trend Micro Internet Safety for Kids and Families-programma, dat deel uitmaakt van Trend Micro’s Global Citizenship Program, is bedoeld om het besef en inzicht onder ouders, leraren en jongeren te vergroten, zodat jongeren veilig en optimaal internet kunnen gebruiken. Dit gebeurt via samenwerkingsverbanden, door vrijwilligers en met subsidies en donaties.
Ga voor meer informatie naar www.trendmicro.com/go/safety

EDITORS' CHOICE