NIEUWS

CEDIA Expo 2008, deel 2

Redactie AV & Domotica | 10 oktober 2008
Als vertegenwoordiger van de pers was er één dag voor de officiële opening reeds de mogelijkheid om een kijkje te nemen tijdens de opbouw, naast het bezoeken van diverse persconferenties. Als bezoeker van vele shows, nationaal en internationaal, valt op dat de CEDIA er echt werk van maakt. Althans de exposanten. De stands zijn ruim van opzet, de presentatie is verzorgd en er zijn zelfs meer dan redelijke luistermogelijkheden. Bovendien is de nieuwsvoorziening prima geregeld, in de perskamer dan wel op de stand.


PanasonicMet de expertise van de Panasonic Hollywood studio’s gaat deze multinational – die sedert 1 oktober de naam heeft veranderd van Matsushita Electric naar Panasonic Corporation en onlangs de 300 miljoenste TV heeft geproduceerd – vol voor Blu-ray. In de modellen DMP-BD35 en BD55 zitten allerlei technologieën verwerkt.
Zo heeft op beeld de BD55 de PHL Precision Chroma Processor Plus en de P4HD beeldprocessor aan boord en wordt het geluid middels 96kHz Surround re-mastering opgewaardeerd en is er 7.1 lossless decoding beschikbaar via de HDMI of analoge output. De BD35 heeft een SD-cardtoegang en gelijke beeldprocessors en Viera LinkTM. Belangrijke pijlers voor Panasonic zijn de integratie met Control4 voor in huis en met Crestron te bedienen op kantoor of in huis. Met het oog op de zorg voor het milieu zijn de plasma-displays van Panasonic vrij van lood en kwik. De levensduur is verder verhoogd tot dertig jaar elke dag acht uur kijkgenot! Panasonic zet nog volop in op de plasma-technologie. In 2009 start er in Amagasaki City een nieuwe, vijfde, fabriek met een capaciteit van één miljoen schermen per maand en dat is twee keer zo veel als de vierde fabriek. Viera Cast, een feature in de Panasonic-lijn, is een on-line service voor het bekijken van films. Er is geen computer voor nodig en het systeem houdt automatisch de up-dates bij.


SonyOp de prachtig ingerichte stand van Sony zien we dat ook deze toch van huis uit producent van componenten, zich met custom installation bezighoudt. Net als bij Panasonic, heeft Sony Control4 in de arm genomen om het hele AV-systeem te laten functioneren. Tot aan 7.1 HD Home Theater en tot in 12 zones HD-televisie. Alles is pre-wired en geconfigureerd om het installeren te vergemakkelijken. Voor het geluid wordt gebruik gemaakt van de digitale techniek, bij Sony bekend staand onder de naam ‘S-Master’, met bewezen audiofiele eigenschappen.

EDITORS' CHOICE