NIEUWS

CEDIA Expo 2008

Redactie AV & Domotica | 09 oktober 2008
CEDIA 2008, 3 t/m 7 september 2008, Denver

De redactie van AV&Domotica reisde dit jaar naar Denver (CO, USA) om dé tentoonstelling te bezoeken op het gebied van custom installation en daaraan gerelateerde productgroepen als audio en video. Het Colorado Convention Center, hartje Denver, is dit jaar voor de derde keer de thuisbasis, volgend jaar zal de Expo in Atlanta (GA) plaats vinden.
Het Colorado Convention Center is de ideale plaats voor een tentoonstelling als deze. Alle exposanten kunnen zich prima presenteren op immens grote beursvloer – ter vergelijking in grootte is dat een dozijn voetbalvelden – heeft de pers alle mogelijke faciliteiten die ze nodig heeft en zijn de algemene voorzieningen meer dan uitstekend. Zo is de CEDIA Expo ‘a place to be’.

De CEDIA (Custom Electronic Design & Installation Association) is te vergelijken met onze vaderlandse FIAR of Uneto; een organisatie van handel en industrie, waarbij de aangesloten leden echter actief zijn in `Custom Installation`. Deze laatste term is overigens vergelijkbaar met ‘domotica’, zij het dat CI zich meer richt op alle aspecten van de automatisering in en rond gebouwen of woningen.

De CEDIA is in 1989 opgericht en telt inmiddels meer dan 3.000 aangesloten leden/bedrijven over de hele wereld. Die leden zijn gevestigde en betrouwbare bedrijven met expertise in het specialistische terrein van ‘residential’ elektronische systemen. Het zijn installateurs, adviseurs, distributeurs, vertegenwoordigers en aanverwanten. De CEDIA wordt gecontroleerd en bestuurders worden jaarlijks gekozen door de aangesloten leden.

Het lidmaatschap van de CEDIA biedt vele voordelen. De consument, architect, makelaar of installateur erkent de aangesloten bedrijven en adviseurs als gekwalificeerd omdat de CEDIA de leden permanent informeert op het gebied van de laatste ontwikkelingen en daarvoor regelmatig certificeert.
Gedurende de CEDIA Expo zijn er tal van cursussen, up-dates en trainingen en worden examens afgenomen onder de vlag van CEDIA University. De CEDIA helpt ook bij het vinden van oplossingen via de website en trainingen op lokaal niveau. Kortom: de CEDIA is ‘an organisation to be with’.

De CEDIA Bookstore - met tal van publicaties
op het gebied van Custom Installation

EDITORS' CHOICE