NIEUWS

TANDBERG introduceert T1 voor instant Telepresence

Redactie AV & Domotica | 02 juli 2008
(Ingezonden mededeling)

Amsterdam, 24 juni 2008 – TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, introduceert de TANDBERG T1.

Dit nieuwe op standaarden gebaseerde systeem voor instant telepresence heeft een groot display met de hoogst beschikbare video resolutie. De T1 is uitermate geschikt voor persoonlijke telepresence meetings en voor meetings in kleine vergaderruimtes.

Dankzij de TANDBERG T1 lijkt het alsof deelnemers aan dezelfde tafel zitten, ondanks dat zij zich fysiek ergens anders bevinden. Om deze natuurlijk manier van communiceren te bewerkstelligen is de T1 uitgerust met een 65 inch 1080 LCD-scherm en een PrecisionHD 1080p camera voor direct oogcontact. De T1 is op standaarden gebaseerd, waardoor videobellen met andere op standaarden gebaseerde systemen gemakkelijk te realiseren is.
“Het aantal organisaties dat systemen voor telepresence implementeert groeit, waardoor de noodzaak voor interoperabiliteit van deze systemen toeneemt”, aldus Andrew W. Davis van Wainhouse Research. “Een systeem zoals de TANDBERG T1 zorgt ervoor dat men gemakkelijk hoge kwaliteit videoconferencing kan inzetten, dat bestaande systemen voor telepresence efficiënter kunnen worden ingezet en er meer rendement uit eerdere investeringen in videoconferencing wordt gehaald.” Het Scandinavische design van de T1 maakt het een welgevormd, compleet en uitnodigend systeem. De duidelijke en eenvoudige bediening van het on-screen dialing, het adressenbestand en de eenvoudige samenwerking met de PC maken het innovatieve design compleet. Daarnaast verbruikt de T1 aanzienlijk minder energie dan men zou verwachten bij systemen voor videoconferencing.

“De TANDBERG T1 is ontwikkeld volgens de nieuwe designstandaarden die we onlangs geïmplementeerd hebben: vernieuwend, eenvoudig in gebruik, en aantrekkelijk”, zegt Torkel Mellingen, Product Design Engineer bij TANDBERG. “Dankzij ons Scandinavische design kunnen we deelnemers aan videoconferences op de best mogelijke manier weergeven.” De T1 is het eerste TANDBERG-systeem dat gebruik maakt van de nieuwe Codec C90, een op standaarden gebaseerde engine die 1080p resolutie mogelijk maakt. Met de C90 kunnen deelnemers aan videovergaderingen in High Definition (HD) resolutie communiceren en samenwerken met collega’s die zich op andere locaties bevinden. Tegelijkertijd kunnen deelnemers rich media in HD kwaliteit delen. De nieuwe Codec C90 is ook beschikbaar als een stand-alone product met professional-grade connectors, inclusief 12 HD video-inputs, 4 HD video-outputs en een ingebouwde audiomixer met 16 audio-inputs en 8 audio-outputs. Omdat de C90 met meerdere bronnen verbinding kan maken, hoeven integrators niet langer mixers, videoswitchers of translators te outsourcen. De C90 maakt gemakkelijk verbinding met standaard auditorium systemen zonder in te leveren op audiokwaliteit.

Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG: “Telepresence verandert de manier waarop onze klanten wereldwijd samenwerken. Vanwege de groeiende acceptatie van videoconferencing hebben we onze totale oplossing voor telepresence al eerder uitgebreid met systemen voor persoonlijke telepresence. Nu breiden we verder uit met systemen voor instant telepresence en een device voor de achterliggende techniek. Wij vinden het belangrijk dat organisaties hun systemen voor videoconferencing aan elkaar kunnen koppelen. Ons telepresence portfolio helpt organisaties om krachten te bundelen en zorgt ervoor dat telepresence niet langer als een eiland wordt gezien.” De TANDBERG T1 en de Codec C90 zijn vanaf oktober 2008 beschikbaar.

Voor meer informatie: www.tandberg.nl

EDITORS' CHOICE