NIEUWS

Tandberg E20

Redactie AV & Domotica | 17 juni 2008
E20 ideale vervanging voor standaard zakelijke bureautelefoon.

Amsterdam, 17 juni 2008 – TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, introduceert de nieuwe video VoIP telefoon voor zakelijk gebruik.
De nieuwe videotelefoon TANDBERG E20 combineert CD-kwaliteit audio met DVD-kwaliteit video en vormt daarmee de ideale vervanging voor de standaard zakelijke bureautelefoon. Dankzij de E20 kunnen gebruikers op elk gewenst moment direct face-to-face communiceren met collega’s en klanten. Tijdens de ontwikkeling van de E20 stond de gebruiker centraal. Zo is de camera gepositioneerd op oogniveau voor realistisch oogcontact en zorgt het 10.6 inch LCD-scherm ervoor dat gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal duidelijk te zien zijn. Beeld en geluid zijn van zeer hoge kwaliteit en het adressenbestand, menu en de sneltoetsen voor geavanceerde IP-telefoon en video services zijn gemakkelijk te bedienen. De E20 heeft de bekende functionaliteiten van de IP-telefoon, zoals call transfer, message waiting en call forwarding en beschikt daarnaast over de mogelijkheid om multimediapresentaties te ontvangen.

Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG: “De TANDBERG E20 heeft de potentie om videocommunicatie in organisaties tot standaard te verheffen. Deze nieuwe videotelefoon zorgt ervoor dat gesprekken op de werkvloer via natuurlijke communicatie plaatsvinden, waarbij video zorgt voor emotionele connectie en meer begrip.”

Omdat de E20 is uitgerust met op standaarden gebaseerde video en audio kan het worden gekoppeld aan alle andere op standaarden gebaseerde apparatuur voor communicatie, van telefoontoestellen tot systemen voor videoconferencing en telepresence. Gesprekken die worden gevoerd via de E20 zijn beveiligd met de Advanced Encryption Standard (AES). Standaard wordt de videotelefoon geleverd met een ultra breedband 20 kHz speaker phone en een 10 kHz handset.
“De convergentie van systemen voor video en geluid zorgt ervoor dat organisaties de kosten voor IT kunnen verminderen”, aldus Nora Freedman, senior analist bij IDC. “Organisaties hebben behoefte aan simpele en gebruiksvriendelijke oplossingen voor video en telefonie die door de hele organisatie gebruikt kunnen worden voor interne en externe zakelijke communicatie en samenwerking.” De E20 is vanaf het eerste kwartaal van 2009 beschikbaar.
Voor meer informatie over de TANDBERG E20, zie www.tandberg.com/products/tandberg_video_voip.jsp


Over TANDBERG

TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL).

Voor meer informatie: www.tandberg.nl

EDITORS' CHOICE