NIEUWS

Polycom vermindert CO2-uitstoot

Redactie AV & Domotica | 05 juni 2008

(Ingezonden mededeling)

‘Going Green with Polycom’-diensten met stappenplan voor optimalisatie netwerkgebruik met videoconferencing
 
Polycom, toonaangevend in Unified Communications, introduceert het eerste portfolio groene communicatiediensten voor bedrijven: ‘Going Green with Polycom’. 

Dit is een dienstenportfolio onderverdeeld in een drieledig stappenplan waarmee bedrijven hun communicatieomgeving stapsgewijs kunnen optimaliseren en CO2-uitstoot kunnen minimaliseren. De drie fases die organisaties hiervoor moeten doorlopen,zijn: ‘Video Readiness’, ‘Green Rollout Planning and Implementation’ en ‘Tracking and Measurement’. Deze uitgebreide methodiek ondersteunt organisaties om videoapplicaties optimaal in te zetten als alternatief voor reizen. Zo kunnen bedrijven hun C02-emissie aanzienlijk verminderen. ‘Going Green with Polycom’ is verkrijgbaar via Polycom-kanaalpartners.
 
De marktbehoefte aan visuele-communicatieoplossingen en bijbehorende diensten neemt zienderogen toe. Dit is het gevolg van economische, milieu- en technische factoren. Globalisering heeft geleid tot de opkomst van outsourcing, strategische partnerships en mobiele werknemers. Snelle communicatie tussen werknemers, partners en leveranciers op verschillende locaties wordt daardoor steeds belangrijker. Ondertussen bestaat er economische onzekerheid, wordt reizen steeds onprettiger en duurder, en bedreigt verregaande klimaatverandering onze planeet. Gelukkig maakt de voortschrijdende technologie reizen vaak overbodig. Door IP-netwerken met een grote bandbreedte kunnen organisaties communiceren via HD-video voor desktops, in conferentieruimtes en met telepresence-suites. Organisaties die videocommunicatie benutten om reizen te verminderen, profiteren onder meer van maximale medewerkersproductiviteit, snellere ‘time to market’, lagere reiskosten en minder CO2-emissie.

 ‘Going Green with Polycom’ komt tegemoet aan de toenemende vraag naar
visuele-communicatieoplossingen. Dit aanbod omvat implementatie en optimalisatie van videogebruik. Hiermee kunnen organisaties zakenreizen verminderen en het milieu ontzien.
 
Het uitgebreide programma omvat de volgende diensten.

Video Readiness

Deze dienst zorgt voor standaardservicekwaliteit, operationele efficiëntie voor wat betreft capaciteit en resources, en bedrijfsvoordelen door massaal gebruik. Ook helpt deze dienst organisaties hun applicaties en workflows te identificeren die ideaal zijn voor video. Bovendien ondersteunt Video Readiness organisaties om videoconferenties optimaal te benutten.

Green Rollout Planning and Implementation (‘Green Assessment Service’)

Deze dienst legt een direct verband tussen het effectief gebruik van videoconferencing en vermindering van de CO2-uitstoot. Eerst stelt de service vast hoe videoconferencing de algemene milieudoelstellingen van de organisatie kan ondersteunen. Vervolgens nemen consultants de huidige inzet van conferencingoplossingen en reispatronen onder de loep. Aan de hand hiervan ontwikkelen ze programma’s om videoconferencingtechnologie zo effectief mogelijk te gebruiken in bestaande en nieuwe applicaties. Zo kunnen organisaties met videoconferencing het milieu maximaal ontzien.

Tracking and Measurement

Organisaties kunnen de inzet van video tot in detail optimaliseren door elk geregistreerd eindpunt te voorzien van Video-Miles — een applicatie van Polycom-partner ARENA. Deze unieke software monitort en meet het rendement van elke videoconferentie. Het berekent automatisch en nauwkeurig het aantal afgelegde kilometers, bespaarde koolstofdioxide en de gedetailleerde ROI van reiskostenbesparingen. Daarnaast kunnen bedrijven met deze software het gebruik van specifieke systemen meten, stimuleren en monitoren, en hiervoor doelstellingen vaststellen. Met slechts een muisklik zijn alle resultaten beschikbaar in de vorm van uiteenlopende on-demand rapporten.
Gebruik van Video-Miles resulteert in reiskostenbesparingen van ruim 30 procent, een 20 procent hogere klanttevredenheid en een groei van koolstofdioxidebesparingen met 25 procent per kwartaal, volgens The Visual Environment. “Informatie die cruciaal is voor de besluitvorming over videoconferencing is direct beschikbaar”, zegt Calum Miller, medeoprichter en partner van The Visual Environment. “Het bevalt onze klanten bijzonder dat software – voor de eerste keer ooit – ze zelf de controle geeft over de investeringen in een videoconferencingsysteem. Ze kunnen nu het aspect stimuleren dat ze zelf het meest waardevol vinden.”

 
“ ‘Going Green with Polycom’ is een nieuwe aanvulling op ons huidige Professional Services-productportfolio”, zegt Geno Alissi, algemeen directeur en senior vicepresident van Polycom Global Services. “Polycom en zijn partners bieden het breedste scala van diensten en ondersteunende programma’s voor samenwerking en communicatie. Niemand weet meer van het implementeren van communicatieoplossingen voor samenwerking in een Unified Communications-netwerk dan Polycom en zijn partners.”

 
Prijzen en beschikbaarheid (exclusief btw)

Het ‘Going Green with Polycom’-dienstenportfolio is beschikbaar via geautoriseerde Polycom-kanaalpartners. De diensten zijn los of gezamenlijk verkrijgbaar. De prijs is afhankelijk van het aantal eindpunten en locaties. Adviesprijzen starten bij € 16.667,00.


EDITORS' CHOICE